Kan een buldog goed met katten overweg?

buldog katten

Er is een reden voor dat zo veel mensen Buldoggen zo leuk vinden: met een Buldog in huis hoef je je geen moment te vervelen. Wil jij graag een Buldog in huis halen, maar heb je al een kat? Dan vraag je je misschien wel af of Buldoggen goed overweg kunnen met katten. Hoe zit dat precies?

Over de Buldog

Buldog wordt in het Engels als Bulldog geschreven, of soms gewoon als Bull. . Er zijn verschillende soorten Buldoggen, zoals de Frans Buldog en de Engelse Buldog. De hond staat bekend om zijn knorrende geluiden, die ontstaan door de platte neus. Hij is echte familiehond, die graag bij het gezin wilt horen en veel zal doen voor wat aandacht. Het is een rustige en tegelijkertijd vrolijke hond, die zich niet zo snel gek laat maken.

Kan een Buldog goed overweg met katten?

Meestal kunnen Buldoggen het prima vinden met katten. De Buldog is doorgaans een relaxte hond, die niet zo snel in de problemen komt met anderen. Van nature is deze hond namelijk erg vriendelijk. Wel is het natuurlijk zo dat iedere Buldog een eigen persoonlijkheid heeft, waardoor er toch nog wat verschillen kunnen ontstaan.

Het gedrag en de persoonlijkheid van de kat

Een Buldog kan misschien wel goed overweg me katten, maar sommige katten hebben problemen met iedere hond. Je wilt geen kat hebben die agressief wordt wanneer de Buldog in de buurt komt. Het is dus ook van belang dat je een sociale kat hebt. Eentje die het liefst niet al te oud is, of al gewend is aan honden. Is de kat dit niet, dan ontstaan er nog steeds problemen. Een kat die bijvoorbeeld goed overweg kan met honden is de Ragdoll.

Welke problemen kunnen er ontstaan?

Er zijn een aantal problemen die kunnen ontstaan als een Buldog en een kat niet goed met elkaar overweg kunnen. Denk aan:

  • Territoriaal gedrag
  • Agressie
  • Jaloezie
  • Angst
  • Gedragsproblemen

Waarom zou een Buldog problemen hebben?

De meeste Buldog kunnen goed overweg met katten, maar er zijn uitzonderingen. Zo is het mogelijk dat een Buldog niet goed met katten kan omgaan, omdat hij niet voldoende is gesocialiseerd. Met de juiste training kun je Buldog alsnog socialiseren, maar dit heeft tijd nodig. Ook speelt het verleden van een hond mee. Heeft hij een traumatische ervaring gehad met een kat? Dan is hij misschien een stuk minder vriendelijk of angstig. En natuurlijk is iedere Buldog verschillend. De ene Buldog is vriendelijker en toegankelijker naar katten toe dan de ander.

Is het met puppy’s makkelijker?

Puppy’s hebben nog weinig meegemaakt en dus geen traumatische ervaringen. Wanneer je een Buldog puppy hebt, kun je deze daarom meestal wel gemakkelijker laten wennen aan een kat.

Wat kun je zelf doen?

Wat zou je nou zelf kunnen doen als je wilt dat jouw Buldog en kat met elkaar overweg kunnen? Bouw het vooral rustig op. Als de hond en de kat allebei genoeg gesocialiseerd zijn, laat je ze rustig aan elkaar wennen. Houd ze in eerste instantie even gescheiden van elkaar, en zorg dat ze elkaar af en toe kort ontmoeten. Kijk hoe dat gaat en zorg dat je er altijd bij blijft, zodat je in kunt grijpen wanneer de dieren het toch niet goed met elkaar kunnen vinden. Breid de momenten dat ze elkaar zien uit,

Bij de ene hond en kat zal dit proces gemakkelijker en vlotter verlopen dan bij de ander. Heb vooral geduld en blijf er altijd voor zorgen dat ze ieder een veilige plek hebben waar ze kunnen verblijven. Zo maak je het voor zowel de Buldog als de kat gemakkelijker om te wennen.

Geven van eten

Wanneer je de dieren te eten geeft, dan is het het beste wanneer je dit tegelijkertijd doet. Op die manier voorkom je dat ze jaloers worden op elkaar.

Conclusie

In de meeste gevallen zal het allemaal goed verlopen en hoef je je geen zorgen te maken. Bulldogs gaan vaak heel goed met katten om en er ontstaan zelden problemen. Wanneer je de introductie goed aanpakt, heb je twee fantastische huisdieren die misschien wel elkaars beste vrienden worden.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl