Whippet pup kopen? Overzicht erkende fokkers

whippet fokkers

Wil je een sportieve hond die niet al te groot is? Dan is de Whippet misschien een geschikte optie voor je. Ben jij op zoek naar een leuke puppy? Dan wil je deze natuurlijk wel kopen bij een betrouwbare fokker. Welke fokkers zijn betrouwbaar? Bekijk ons overzicht om het te zien.

Over de Whippet

De Whippet is een kleine, sportieve hond die onder de groep windhonden valt. In eerste instantie werd dit ras ingezet om achter stieren aan te rennen, als vermaak voor de bevolking. Daarna werd hij vooral ingezet voor de jacht. Deze hond is buiten lekker actief en binnen tegelijkertijd heel rustig. Een echte gezinshond, die zeer sociaal en intelligent is.

Wat kost een Whippet?

Een Whippet kost meestal tussen de 800 en de 1200 euro als je er een stamboom bij wilt. Houd er rekening mee dat de kosten erg verschillend zijn. Deze prijs wordt bepaald door de fokkker, die ervoor zorgt dat de puppy de beste gezondheid heeft en dat de ouderdieren geen erfelijke ziektes hebben.

Hoe vind je een geschikte fokker?

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte fokker, is het belangrijk dat deze is aangesloten bij de rasvereniging van de Whippet. Je weet dan dat de puppy’s worden gefokt volgens het reglement. De rasvereniging van de Whippet is de Nederlandse Whippet Club.

Kijk verder ook altijd goed naar je eigen gevoel bij een fokker. Stel vragen en kijk of je een goede klik hebt daar. Het moet natuurlijk goed voelen bij een fokker.

Fokkers in Nederland

Controleer altijd goed op de website van de fokker of er ruimte of een wachtrij is. Kijk ook hoe je het beste contact op kunt nemen. Sommige kennels hebben maar heel af en toe een nestje pups. Dit betekent dat je soms erg lang moet wachten tot je een pup hebt.

Naam FokkerPlaatsProvincieWebsite
BallisticGeldropNoord-BrabantWebsite
Crème Anglaise WhippetsKrommenieNoord-HollandWebsite
Cuvée Cristal WhippetsVeldhovenNoord-BrabantWebsite
Faithful HolandiaDen HaagZuid-HollandWebsite
Fu Ja Shen WhippetsTukOverijsselWebsite
Of The Blue Magic RiverCulemborgGelderlandWebsite
Shiny Sensation’sEenDrentheWebsite

Waar kun je verder Whippet pups kopen?

Er zijn meer plaatsen waar je een Whippet pup kunt kopen, maar je moet wel altijd voorzichtig zijn. Zeker bij pups loop je het risico dat je te maken hebt met broodfok. Mocht je ook openstaan voor een volwassen Whippet, dan kun je ook eens kijken voor een herplaatser. Er zijn veel honden die een nieuw huis nodig hebben.

Deel je ervaring

Heb jij ervaring met een van de genoemde fokkers, of misschien met een andere kennel? Deel je ervaring in de reactie. We horen graag van je.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl