Tibetaanse terrier pup kopen? 11 Erkende fokkers in Nederland

Tibetaanse terrier pup

De Tibetaanse terriër is misschien niet het bekendste hondenras, maar toch is dit een prachtige hond om te hebben. Wil jij graag een Tibetaanse Terriër pup in huis? Wij hebben 11 fokkers voor je op een rij gezet.

Over de Tibetaanse Terrier

De Tibetaanse terrier wordt ook vaak wel Tibetaan genoemd. Deze hond is een echte gezelschapshond. Hoewel hij een terrier wordt genoemd, zou je hem eerder als een herdershond kunnen zien. Deze hond heeft veel energie en vindt het leuk om dingen voor zijn baas te doen. Ook kan de Tibetaan vrij waaks zijn.

Wat kost een Tibetaan?

Een Tibetaanse Terrier pup kost gemiddeld rond de 750 tot 2500 euro. Dat lijkt heel erg duur, maar is het niet. Wanneer je je hond bij een erkende fokker koopt, moet je er rekening mee houden dat een fokker al veel tijd en geld heeft gestopt in deze pups. Zo zijn ze medisch getest, hebben ze de nodige inentingen gehad en werden ze gesocialiseerd.

Betrouwbare fokkers in Nederland

Kijk altijd goed bij welke fokker je een pup haalt. Je loopt altijd het risico dat je te maken hebt met een broodfokker. De risico’s zijn dan ontzettend hoog. Jouw Tibetaan loopt dan het risico op behoorlijke gezondheidsproblemen. Ook mentaal kunnen er allemaal problemen ontstaan.

Controleer daarom altijd goed of de fokker is aangesloten bij een rasvereniging. De rasvereniging van de Tibetaanse Terrier in Nederland is de Tibetaanse Terrier Club Nederland.

Zoek je een puppy en lukt het je niet om er eentje te vinden? Neem dan eens contact op met deze organisatie. Ze helpen je dan graag met het vinden van een geschikte kennel voor jouw pup.

Let goed op: veel fokkers doen dit slechts hobbymatig. Ze hebben daardoor niet altijd de ruimte voor een pup. Blijf beleefd en controleer altijd goed of de fokker momenteel wel ruimte voor je heeft.

NaamProvinciePlaatsWebsite
Blue-SacrificeZeeland’s GravenpolderWebsite
Born to be cuddledZuid-HollandHillegomWebsite
Bundle of LoveGelderlandBennekomWebsite
Gentle JewelGelderlandNetterdenWebsite
Joy for LifeNoord-HollandNieuw-VennepWebsite
Michelle’s Tibetaanse TerriersNoord-BrabantOud GestelWebsite
Looks of BeautyNoord-BrabantRaamsdonksveerWebsite
Of the Cuddle CornerNoord-BrabantOssendrechtWebsite
Rags of RichesNoord-BrabantAlphenWebsite
Zippy Tibetan TerriërLimburgBuggenumWebsite

Kijk ook eens in het asiel

Lukt het je nou echt niet om een Tibetaanse Terriër pup te vinden? Kijk dan eens wat je in de asiels in Nederland kunt vinden. Hier zitten talloze honden te wachten op een geweldig nieuw huis.

Deel jouw ervaring

Heb jij een Tibetaanse Terrier en ervaring met een van de genoemde kennels? Laat het weten in de reacties

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl