Golden Retriever cocker: kruising tussen Golden Retriever en Cocker Spaniel

Golden Retriever Cocker

De Golden Retriever Cocker is een kruising die steeds populairder wordt. Niet gek: een kruising tussen een Golden Retriever en een Cocker Spaniel is een geweldige combinatie. Het is gegarandeerd een sociale, lieve en intelligente hond. Maar wat kun je precies verwachten wanneer je een Golden Retriever Cocker aanschaft?

Over de Golden Retriever Cocker

De Golden Retriever Cocker heeft verschillende namen. Hij staat bijvoorbeeld ook bekend als de Golden Retriever Spaniel of als Golden Cocker Retriever. Het is een kruising, en dus geen officieel ras. Omdat het zo’n geliefde kruising is, wordt deze ook vaak designhond genoemd.

Kruising tussen Golden Retriever en Cocker Spaniel

De Golden Retriever kenmerkt zich ook wel als het slimme blondje. Deze allemansvriend is de perfecte aanwinst voor families met kinderen of mensen met andere huisdieren. De Cocker Spaniel is eveneens een heel vriendelijke hond die geschikt is als gezinshond. Bij deze kruising is het grote voordeel dat je het beste van twee werelden krijgt: de leuke eigenschappen dus van beide honden.

Maar: let goed op. Er bestaat ook een grote kans dat de pups uit deze kruising juist de minder goede eigenschappen van de ouders meekrijgen. Een kruising is dus geen garantie dat je een gezonde hond hebt.

Hoe ziet de Golden Retriever Cocker er uit?

Bij een kruising weet je nooit precies wat je kunt verwachten. De hond kan namelijk meer van de vader of juist de moeder meekrijgen. De kleuren van de vacht kunnen daardoor behoorlijk verschillen. Het is goed mogelijk dat de hond namelijk kleuren krijgt die een Cocker Spaniel kan krijgen. En dat zijn er nogal wat! Enkele kleuren zijn Tan, zwart, rood en golden. Een Cocker Spaniel kan ook meerdere kleuren hebben in zijn vacht. Dit geldt dus ook voor de Golden Retriever Cocker. Omdat allebei de rassen hangende oren hebben, zal de Golden Retriever Cocker die waarschijnlijk ook hebben.

Hoe groot wordt hij?

Het is nooit precies te zeggen hoe groot een Boulab zal worden. Je kunt wel zeggen dat de hond tussen de tien en de dertig kilo zal wegen. Qua schofthoogte moet je rekening houden met een hoogte van 40 tot 55 centimeter.

Karakter van de Golden Retriever Cocker

Een kruising tussen de Golden Retriever en de Cocker Spaniel geeft je sowieso een leergierige, vriendelijke en speelse hond. Deze hond zal het goed kunnen vinden met kinderen, met andere huisdieren en met bezoek. Deze hond is intelligent en moet daarom geestelijk worden uitgedaagd. Speel bijvoorbeeld zoekspelletjes of ga naar een hondenschool voor een leuke hondencursus. Je hond zal snel nieuwe dingen aanleren.

Training

Zoals aangegeven: training is zeker goed voor de Golden Retriever Cocker. Bij een hondenschool maakt hij kennis met andere honden en dat is goed voor zijn socialisatie. Maar training doet meer: het stimuleert je hond mentaal. En natuurlijk leer je bij een hondenschool hoe jij jouw hond het beste op kunt voeden. Zo heb je alleen maar een nog leukere hond op de lange termijn.

Beweging

De Golden Retriever Cocker is een zeer energieke hond. Dit zijn zijn ouders immers ook. En omdat hij zo sociaal is, wil hij het liefste met jou op pad. Lekker samen wandelen, fietsen of een hondensport doen is dan ook ideaal.

Kan de Golden Retriever Cocker lang alleen zijn?

De Golden Retriever Cocker is zeer sociaal en kan daardoor maar moeilijk alleen zijn. Dit is echter wel te trainen. Zorg er sowieso voor dat je je hond altijd goed uitput, zodat hij zich niet verveelt wanneer jij even weg van huis bent. Heb je de hond als pup? Bouw de tijd dat hij alleen is dan langzaam op. Zo kun je hem langzaam laten wennen aan de tijd die hij alleen door moet brengen.

Vachtverzorging van de Golden Retriever Cocker

Hoe de vacht van een Golden Retriever Cocker er precies uit komt te zien, is natuurlijk even afwachten. Maar voor elke hond geldt: vachtverzorging is erg belangrijk. De kans is groot dat je hond een ondervacht heeft en tijdens de ruiperiode zal hij dan ook veel verharen. Het is aan te raden om regelmatig je hond te borstelen. Eventueel met een speciale borstel die ook de ondervacht meepakt.

We raden de Furminator aan. Deze borstel borstelt de toplaag van de vacht en haalt tegelijkertijd de losse haren van de onderlaag weg. Voor een Golden Retriever Cocker is de juiste maat maat M of L.

Gezondheid

Bij elke hond kunnen er gezondheidsrisico’s zijn. Om te weten welke problemen er bij de Golden Retriever Cocker kunnen ontstaan, moet je kijken naar de Golden Retriever en de Cocker Spaniel. Beide rassen zijn erg gevoelig voor problemen met de heupen en ellebogen. Ook zouden er gemakkelijk hartproblemen kunnen ontstaan.

De hangende oren van de hond zijn erg gevoelig voor oorontstekingen. Controleer daarom regelmatig de oren en ga naar een dierenarts wanneer er sprake lijkt te zijn van een oorontsteking. Let ook op het gedrag van je hond: schudt hij veel met zijn kop? Dan heeft hij waarschijnlijk een (beginnende) oorontsteking.

Is een Golden Retriever Cocker geschikt voor jou?

Wil jij een loyale, intelligente en zeer sociale hond die met iedereen vrienden maakt? Ben je bereid om regelmatig flinke in beweging te komen? Dan is dit zeker een geschikte hond voor je.

Waar kun je Golden Retriever Cockers kopen?

Omdat de Golden Retriever Cocker geen erkend ras is, zijn er ook niet echt fokkers te vinden. Hierdoor kan het nog best lastig zijn om deze kruising te vinden. Eventueel kun je kijken of er ergens een toevallig nestje pups wordt geboren. Je zou ook kunnen kijken in een asiel, daar zitten regelmatig kruisingen die graag een nieuw huisje willen.

Pas op voor broodfok

Zoals reeds aangegeven: er zijn geen erkende fokkers. Dit komt omdat het geen erkend ras is, en er dus ook geen rasvereniging is. Toch is het mogelijk dat er broodfokkers actief zijn. Blijf hier altijd alert op, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een hondje via een broodfokker is niet zonder risico: hij kan ernstige gezondheidsproblemen hebben.

Heb jij een Golden Retriever Cocker?

Laat ons in de reacties weten hoe jouw hond is. We horen heel graag over jouw ervaringen!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl