Mag een hamster ananas eten?

hamster ananas

De tropische vrucht ananas is voor mensen heerlijk, maar hoe zit het met hamsters? Mogen hamsters ananas eten? Is het veilig voor ze of zit er te veel suiker in? Jouw hamster verdient het beste. Dus ook gezonde, goede snacks.

Over de hamster

Het is onmogelijk: kijken naar een hamster en hem niet schattig vinden. Geen wonder dat hamsters zo populair zijn. Er zijn verschillende soorten hamsters, zoals de Goudhamster en de Dwerghamster.

Mag een hamster ananas eten?

Een hamster mag ananas eten, maar er zijn wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Als eerste zit er veel suiker in ananas. Dit kan gevaarlijk zijn voor je hamster, omdat hij er problemen met zijn darmstelsel van kan krijgen. Ook ligt diabetes op de loer. Pas dus op met te veel geven. Ook schimmel kan gevaarlijk zijn. Als jouw hamster de ananas ergens bewaard om het later te eten, is het verstandig om goed in de gaten te houden of er geen schimmel op komt.

Hoeveel ananas mag een hamster eten?

Een hamster mag helemaal niet veel ananas geven. Als je al iets geeft, zorg dan dat het een blokje is dat niet groter is dan 2×2 centimeter. Dit mag je een tot twee keer per week geven.

Als je hamster nog nooit ananas heeft gegeten, bouw het dan rustig op. Zijn lichaam moet nog goed aan de suiker wennen.

Lees ook:  Mag een hamster knoflook eten?

Mag gedroogde ananas?

Gedroogde ananas kun je beter niet aan hamsters voeren. Hier zit vaak extra suiker aan toegevoegd. Mocht je toch gedroogde ananas willen geven, kijk dan heel goed naar de ingrediënten en geef absoluut niet te veel.

En in blik?

Ananas in blik is absoluut niet geschikt om aan je hamster te geven. Kies het liefste voor verse ananas. Er zit veel te veel suiker in en dat moet je voorkomen om te geven aan je hamster. Je hamster kan behoorlijk ziek worden van de extra toegevoegde suikers aan ananas in blik.

Is de schil veilig te eten?

Hamsters kunnen beter niet de schil van ananas geven. Deze is erg scherp en kan je hamster verwonden. Haal dit er daarom altijd goed af.

Wat kun je nog meer voeren?

Afwisseling is goed voor een hamster. Geef meer dan alleen hamstervoer en ananas. Wil je weten welke snacks allemaal goed en lekker zijn voor je hamster? En wat veilig is en niet? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor hamsters voor meer informatie. Zo weet je altijd precies wat je aan je hamster kunt geven en wat niet.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl