Waarom is een hamster verboden in Australië?

hamster verboden australie

Het klinkt bijna ongeloofwaardig: hamsters zijn verboden in Australië. En dat terwijl het zulke schattige dieren zijn. Waarom is dat eigenlijk? Waarom mag je geen hamster als huisdier hebben in Australië?

Over de hamster

De hamster is een knaagdier dat vooral in de avonden en nachten actief is. In een lekker grote bak met voldoende mogelijkheden om te graven en bewegen is hij op zijn best. Er zijn meerdere soorten hamsters, waaronder de Dwerghamster en de Goudhamster.

Wil jij weten wat een hamster allemaal mag eten? Lees: Wat mag een hamster eten? Een complete voedingsgids

Waarom is een hamster verboden in Australië?

Het klopt: een hamster is verboden in Australië. Dit komt omdat de Australische overheid de hamster – en ook een aantal andere dieren – de hamster heeft geclassificeerd als een gevaar voor het lokale ecosysteem. Wanneer hamsters ontsnappen, kunnen zij schaden aanbrengen aan lokale planten en andere dieren. Daarom mogen mensen geen hamsters als huisdier hebben in Australië.

Andere dieren die illegaal zijn in Australië

Er zijn meer dieren illegaal in Australië. Denk aan witbuikegels, fretten en gerbrils. Zelfs sommige konijnen mogen niet in bepaalde staten van Australië. Ook bepaalde hondenrassen mogen niet Australië in.

Uitzonderingen

Er gelden wel uitzonderingen. Als er dieren nodig zijn voor bijvoorbeeld onderzoeken of testen, dan mogen ze wel Australië in. Hier zitten wel strenge regels aan verbonden.

Lees ook:  Mag een hamster kersen eten? En kersenpit?

Hoe zit het met Nederland?

De hamster is in Nederland niet verboden. Hamsters zijn een zeer geliefd huisdier, die je op erg veel plaatsen kunt kopen. Het ziet er ook niet naar uit dat dit in de toekomst zal veranderen. Zolang jij dus niet naar Australië verhuist, kun je dus zonder problemen een hamster als huisdier hebben.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl