Mag een hamster brandnetel eten?

hamster brandnetel

Je hamsterverblijf zo natuurgetrouw maken, zien we steeds vaker. En het is dan ook niet gek dat mensen planten in het verblijf willen doen. Maar je weet één ding zeker: jouw hamster zal aan de planten gaan knagen. En dan wil je natuurlijk wel dat deze veilig en niet giftig zijn. Hoe zit dit met brandnetel? Mag een hamster brandnetel eten?

Over de hamster

Hamsters zijn kleine knaagdieren en hartstikke leuke huisdieren om te hebben. Ze zijn heel schattig en relatief makkelijk te houden. Steeds populairder wordt het hamsterscaping. Dit houdt in dat je het verblijf van de hamster zo natuurgetrouw inricht. Je hamster moet genoeg kunnen graven en veel verstopplekjes kunnen vinden. Zo weet je zeker dat jouw hamster echt gelukkig leeft. En het ziet er ook nog eens prachtig uit.

Mag een hamster brandnetel eten?

Een hamster kan veilig brandnetel eten. Het is dan wel verstandig om de brandnetels eerst te drogen, zodat je zeker weet dat de bladeren jouw hamster geen pijn zullen doen. Ook moet je heel goed opletten waar je je de brandnetels vandaan haalt. Let ook op dat brandnetels niet de gewone voeding moeten worden gebruikt.

Lees ook:  Mag een hamster honingmeloen eten?

Waar haal je de brandnetels?

Vertrouw niet zomaar brandnetels die ergens groeien in het wild, want je weet nooit precies wat ermee gebeurd is. Je zou brandnetels wel uit je eigen tuin of die van een kennis van je kunnen halen. Je kunt de brandnetel dan zelf laten drogen om later in het verblijf van je hamster te doen. Je zou eventueel ook gedroogde brandnetel kunnen kopen, maar controleer dan goed dat er niets vreemds mee gebeurd is.

Hoeveel mag je hamster eten?

Brandnetel is niet echt nodig in een eetpatroon van een hamster. Zie het vooral zo: je zult de bladeren van de brandnetel waarschijnlijk vooral gebruiken ter decoratie. Als je hamster hier iets van eet, is er niets aan de hand. Maar ga het niet geven als voeding. Dan is hamstervoer, aangevuld met gezonde snacks, een betere keuze.

Complete voedingsgids

Wil je weten wat een hamster nog meer mag eten? En wat er juist gevaarlijk is? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor hamsters.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl