Mag een hamster klimop eten? En de besjes?

hamster klimop

Klimop groeit bijna overal wel. En als jij misschien eens een flinke snoeibeurt hebt en daardoor behoorlijk wat Klimop hebt, vraag je je misschien af of je iets van deze plant aan je hamster kunt geven. Hoe zit dat? Mag een hamster klimop eten? En hoe zit het met de besjes?

Over hamsters

Hamsters zijn populaire knaagdieren. Ze worden vaak door families gehouden. Het zijn natuurlijk ook hele schattige knaagdieren. Kies voor een Goudhamster, of juist een Dwerghamster en geniet van de aanwezigheid van een diertje. En als je een hamster in huis hebt, dan wil je hem genoeg aandacht en liefde geven. Misschien wil je het hok prachtig inrichten, zodat ze echt een geweldige plaats hebben om te leven. En natuurlijk geef je regelmatig goede voeding aan je hamster.

Mag een hamster klimop eten?

Er zijn verschillende soorten klimop. En al deze soorten zijn giftig voor jouw hamster. Je mag dus zeker geen klimop bladeren of strengen in het hok van je hamster doen. Je hamster kan er enorm ziek van worden of zelfs sterven. Je moet dus altijd voorkomen dat hamster in de buurt komt van klimop.

Lees ook:  Mag een hamster banaan eten? Dieet en voedingsadvies

Hoe zit het met de besjes?

Sommige klimop hebben in bepaalde seizoenen besjes. Ook deze mag je niet aan je hamster geven. Ze zijn waarschijnlijk minder giftig als de bladeren, maar het is beter om geen enkel risico te nemen.

Wat moet je doen als je hamster toch klimop eet?

Is jouw hamster, om wat voor een reden dan ook, toch in contact gekomen met klimop? En heeft hij er van gegeten? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een dierenarts.

Wat mag jouw hamster wel eten?

Wil je jouw hamster iets lekkers geven dat wél mag en zelfs goed is? Bekijk dan de complete voedingsgids voor hamsters. Zo zie je precies wat je hamster wel en niet mag eten.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl