Mag een hamster kerstster eten? Giftige plant?

hamster kerstster

In de wintermaanden willen we nog wel eens een kerstster in huis halen. Is dit een plant die veilig is voor jouw hamster? Of is het juist giftig? Wat moet je doen als hij er wat van eet?

Over de hamster

De hamster is een schattig, leuk knaagdier. Veel families kiezen voor de hamster, omdat het een relatief makkelijk huisdier is. Maar, let wel op: ook hamsters hebben veel goede verzorging en liefde nodig. Er zijn verschillende soorten hamsters, waaronder de Syrische Goudhamster en de Russische Dwerghamster.

Mag een hamster Kerstster eten?

Veel mensen denken dat de Kerstster, ook wel de Poinsettia, giftig is voor je hamster. Dit is niet waar. Toch is het beter dat je hamster niet van deze plant eet. De kans is namelijk erg groot dat er bestrijdingsmiddelen op de plant zitten, die zijn gebruikt tijdens het kweken van de Kerstster. En die bestrijdingsmiddelen kunnen wel gevaarlijk zijn voor je hamster. Er kunnen dan maagklachten ontstaan. Met alle gevolgen van dien.

Wat als je hamster er toch per ongeluk van eet?

Eet je hamster toch per ongeluk van de kerstster? Kijk dan eerst hoeveel hij gegeten heeft. Vergeet niet: een hamster is klein, dus hij heeft al snel veel gegeten. Let daarna heel goed op het gedrag van je hamster. Lijkt er niets aan de hand te zijn? Dan zal het meevallen. Merk je toch dat hij bijvoorbeeld diarree heeft of zich anders dan normaal gedraagt? Neem dan contact op met je dierenarts.

Lees ook:  Mag een hamster tulpen eten?

Planten die wel mogen

Wil jij een natuurlijk hok maken voor jouw hamster, waar ook planten in zitten? Kies dan voor veilige planten, zoals de Graslelie en laat de Kerstster achterwege. Wil je weten welke planten wel geschikt zijn? Bekijk onze complete voedingsgids voor hamsters, zodat je precies ziet welke planten veilig gekozen kunnen worden.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl