Mag een hamster aalbes eten?

hamster aalbes

De aalbes is een klein rood, zuur besje, dat we ook vaak in het wild zien groeien. Klinkt als een lekkere snack voor je hamster, nietwaar? Maar is dat ook zo? Mag een hamster aalbes eten of is dit gevaarlijk?

Over de hamster

Hamsters zijn kleine knaagdieren die erg populair zijn als huisdier worden gehouden. Deze diertjes zijn vooral in de avond erg actief en ze hebben iets schattigs. Je houdt natuurlijk erg van jouw lieve hamster, daarom geef je hem altijd het beste van het beste. Groente en fruit past daarom ook prima in een gezond eetpatroon van een hamster. Geldt dit ook voor aalbessen?

Mag een hamster aalbes eten?

Een hamster mag aalbessen eten, maar je moet echt oppassen dat je niet te veel geeft. Er zit veel suiker in deze besjes en dat is niet goed voor de meeste hamsters. Kijk ook altijd goed hoe jouw hamster reageert op de aalbes.

Het gevaar van suiker

Suiker is voor een hamster nooit goed. Hij kan snel last krijgen van obesitas, maar ook problemen zoals diarree en diabetes liggen op de loer. Vergis je ook niet: een hamster is niet heel groot en krijgt dus al snel ergens te veel van binnen.

Lees ook:  Mag een hamster wortel eten? Voedingsadvies

Hoeveel aalbessen mag een hamster eten?

Geef je hamster niet meer dan één aalbes per keer. En probeer niet vaker dan twee tot drie keer per week aalbessen aan je hamster te geven. Op deze manier blijft het een lekkere snack tussendoor.

Let goed op schimmel

Als je de aalbes aan je hamster geef, kijk dan altijd goed of hij het opeet. Omdat hij het eten vaak in zijn wangzak bewaard en daarna ergens verstopt voor een later moment, is het mogelijk dat het fruit gaat rotten. Je hamster mag zeker geen beschimmeld eten binnenkrijgen. Hij kan hier namelijk erg ziek van worden.

Mag een hamster bevroren aalbes?

Het is beter om je hamster ook geen bevroren aalbes te geven. Hier worden namelijk vaak extra suikers aan toegevoegd. Dit is niet goed voor je hamster. Het beste is om voor echt verse aalbessen te kiezen.

Meer gezonde lekkernijen

Zou jij graag meer gezonde lekkernijen aan je hamster willen geven? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor hamsters. Ontdek wat een hamster allemaal wel en niet mag eten.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl