8 manieren om hondenharen uit je auto te krijgen – uitgebreide gids

hondenharen auto

Als je een hond hebt, dan weet je vast wel hoe gemakkelijk je auto vol met hondenhaar komt te zitten. Niet handig, wanneer er iemand anders in je auto zit. De hondenharen zijn erg lastig weg te krijgen, maar met een aantal slimme trucs, krijg je het toch gemakkelijk voor elkaar. 8 manieren om hondenharen uit je auto te halen.

Hondenharen in je auto

Het is geweldig om met je hond op pad te gaan. Samen naar een natuurgebied om te wandelen, of je hond die meegaat naar je werk. Voor veel mensen is de hond een onderdeel van het gezin, en natuurlijk mag hij dan ook overal mee naartoe. Het nadeel is alleen wel dat je al last krijgt van hondenharen in je auto. Of je nou een langharige, of een kortharige hond hebt, de bekleding in je auto zit al snel onder de haren. Vervelend, als je een keer iemand mee wil nemen in je auto, of wanneer je niet wil dat je kleding vol haren zit na een autoritje. Die haren weghalen is een vervelende klus, omdat ze echt in de bekleding van je auto blijven hangen.

Hoe krijg je hondenharen uit je auto?

Je hebt vast al gemerkt dat het helemaal niet zo gemakkelijk lijkt om de hondenharen uit je auto te krijgen. Ze lijken zich in de bekleding te haken. Toch kun je met wat gemakkelijke en slimme tips een hoop voor elkaar krijgen.

1. Voorkomen is beter dan genezen

Er zijn verschillende manieren om hondenharen in de auto te voorkomen. Neem bijvoorbeeld je hond niet mee in de auto, maar blijf vooral in je eigen omgeving. Voor de meeste hondenbezitters is dit overigens geen optie. Kies er dan voor om bijvoorbeeld een beschermhoes aan te schaffen.

Wat ook kan helpen om hondenharen in de auto te voorkomen, is door je hond voordat hij de auto in gaat goed te borstelen. Zo haal je een hoop van de losse haren al uit de vacht.

Lees ook:  Waarom hebben sommige honden twee verschillende kleuren ogen?

Ikzelf gebruik altijd de Furminator om mijn hond Charlie te borstelen. Hiermee haal ik zonder al te veel moeite alle losse haren uit zijn vacht. Ook ideaal wanneer je hond een dikke ondervacht heeft waar veel haren in blijven hangen.

ferminator hond
De furminator in actie bij mijn hond Charlie

Koop ook een ferminator bij Petsplace

Een andere manier om de hondenharen in de auto te voorkomen, is door speciale covers te gebruiken voor de bekleding in je auto. Een seatcover haal je eenvoudig uit de auto en gooi je in de was. Houd er wel rekening mee dat er alsnog haren af kunnen vallen wanneer je de seatcover uit de auto haalt. Of doe je hond in een speciale reisbench. De meeste haren blijven dan in de bench en zijn niet overal in de auto verspreid.

Een laatste tip om hondenharen in de auto te voorkomen, is door je hond altijd op dezelfde plek in de auto te laten. Hiermee beperk je haren op andere plaatsen. Haren kunnen overigens wel nog gaan dwarrelen, dus met deze methode kun je losse haren niet helemaal voorkomen.

2. Een goede stofzuiger voor hondenhaar

Er zijn speciale stofzuigers op de markt die geschikt zijn voor dierenharen. Ze hebben mondstukken die je gebruikt om eenvoudig en snel de hondenharen weg te zuigen. Met een verlengsnoer vanuit je huis, kun je de bekleding in je auto schoonzuigen. Geen mogelijkheid om dit te doen, bijvoorbeeld omdat je in een flat woont? Dan ken je misschien iemand waar je heen kunt gaan om je auto uit te zuigen.
Een goede stofzuiger is van alle manieren eigenlijk wel de beste en vooral snelste manier om van ongewenst hondenhaar in de auto af te komen.

Lees ook:  8 Hondenrassen geschikt voor senioren

Een aanrader is Miele C3 Cat and Dog stofzuiger. De stofzuiger zuigt heel snel de haren weg. Bekijk deze video en zie hoe de vrouw zonder problemen de dierenharen van een tapijt zuigt.

Koop de Miele C3 Cat & Dog Stofzuiger ook.

3. Gebruik een kledingroller

Een kledingroller of een haarroller wordt vooral gebruikt om haren en stofdeeltjes van je kleding te halen. De haren blijven erop plakken en zitten niet langer meer op je kleding. Je kunt zo’n kledingroller natuurlijk ook prima gebruiken voor de bekleding in je auto.

4. Duct tape tegen hondenharen

Als je niet zo heel vaak hondenharen in je auto hebt – bijvoorbeeld omdat je hond maar af en toe meerijdt – dan is duct tape een gemakkelijke en snelle manier om de haren uit de auto te halen. Gebruik duct tape om de haren uit de bekleding de trekken en gooi daarna de duct tape weg.

5. Rubberen handschoenen

Een rubberen handschoen is heel handig om haren bij elkaar te vegen. Maak de rubberen handschoenen vochtig, nadat je ze aan hebt gedaan. Op deze manier kun je veel gemakkelijker de haren bij elkaar krijgen en van de bekleding halen. Je kunt de bekleding ook eerst natspuiten, om daarna de haren bij elkaar te vegen.

6. Een natte spons

Een natte spons werkt eigenlijk net zoals de rubberen handschoen. Een vochtige spons werkt heel goed om haren eenvoudig bij elkaar te krijgen. Het haar pluk je vervolgens van de bekleding in je auto af.

7. Een statische ballon

Als je een opgeblazen ballon statisch maakt, door deze bijvoorbeeld over de shirt te wrijven, zullen de haren in de auto naar de ballen getrokken worden. De ballon werkt prima, maar is wel tijdrovend – zeker wanneer er heel veel haren zijn.

Lees ook:  Op vakantie met de hond in eigen land? 5 tips voor een geweldige ervaring

8. Een professioneel schoonmaakbedrijf

Wil je de hondenharen in je auto echt goed schoon krijgen en lukt het je zelf nog steeds niet met bovenstaande tips? Dan kun je natuurlijk ook altijd een professioneel schoonmaakbedrijf inschakelen. Kies er dan eentje die gespecialiseerd is in het schoonmaken van auto’s. Houd er rekening mee dat dit wel aardig wat geld kan kosten. Gebruik deze optie dan ook alleen wanneer het je zelf echt niet lukt, of wanneer de auto wordt gebruikt voor een bijzondere gelegenheid, zoals een feestje of een trouwdag. Ook als je de auto wil verkopen, is het wellicht beter om hem eerst professioneel schoon te laten maken van binnen. Zo haal je niet alleen de hondenharen weg, maar ook de geur van de hond die misschien in de auto hangt. 0

Hoe maak je het autotapijt haarvrij?

Alle bovenstaande tips werken natuurlijk ook voor het autotapijt en niet alleen voor de bekleding in je auto. Aanvullend zou je er ook nog een professionele tapijtreiniger voor kunnen gebruiken. Deze kun je bijvoorbeeld huren bij een gespecialiseerd bedrijf.

? Ik wil het artikel niet lezen: wat is de beste tip?

Voorkomen is beter dan genezen. Neem je hond niet mee op reis. Lukt dat niet? Borstel de hond dan van tevoren heel goed. Dan zullen er sowieso al minder haren in de auto loskomen. Of koop bijvoorbeeld een goede beschermdeken tegen hondenhaar. Hoe minder haren je uiteindelijk in de auto hebt, hoe minder je schoon hoeft te maken.

? welke stofzuiger moet ik hebben tegen hondenhaar in de auto?

Er zijn stofzuigers die speciaal ontwikkeld zijn om gemakkelijk hondenhaar op te zuigen. Ideaal dus voor in jouw auto. Kies bijvoorbeeld voor de Miele Cat & Dog stofzuiger, goed voor hondenhaar én kattenhaar.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl