Weten labradors het wanneer je verdrietig bent?

labrador verdrietig

Een hond wordt vaak de beste vriend van de mens genoemd. En dat is niet zonder reden: honden zijn vriendelijk en sociaal en geven veel om hun baasjes. Sommige rassen kunnen de emoties van hun baas goed aanvullen. Hoe zit dat met de Labrador? Weet een labrador het wanneer je verdriet bent?

Over de Labrador

De Labrador is een vriendelijke en rustige hond, die in drie verschillende kleuren voorkomt. Blond, chocolade en zwart. Een Labrador is een zeer populaire hond, ook voor gezinnen met kleine kinderen. Hij past zich makkelijk aan je aan en is zeer sociaal.

Weet een Labrador het als je verdrietig bent?

Een Labrador heeft zeker in de gaten hoe jij je voelt. Als je verdrietig bent probeert hij je te laten lachen of zoekt hij je op om te knuffelen. Een Labrador wordt vaak ingezet als therapiehond. Zo zie je zel wel eens in ziekenhuizen of seniorenwoningen. Ze geven de bewoners een goed gevoel. Ook worden Labradors vaak gebruikt als hulphond, bijvoorbeeld voor mensen met een handicap of een angststoornis. Dit is niet zonder reden: Labradors merken het als je emoties opeens veranderen. Ze merken het als je verdrietig bent, of angstig bent of last van stress hebt.

Waar merk je het aan?

Labradors staan bekend om hun empathische vermogen. Ze begrijpen hun baasje goed en dit zie je bijvoorbeeld al helemaal terug in de houding van de hond. Ben jij verdrietig en zit je ineengedoken? Dan is de kans groot dat een Labrador dezelfde houding aanneemt en begrijpt hoe je je voelt. Op dagen dat je niet lekker in je vel zit, zal een Labrador veel meer van je pikken. Hij zal niet zeuren als je te kort met hem wandelt of op een andere manier negatieve aandacht opzoekt. Ook is het goed mogelijk dat hij je opzoekt, met je wilt knuffelen of juist veel meer met je wil spelen. Honden kunnen dus zelfs sympathie opwekken voor hun baasje.

Lees ook:  Goldador – kruising tussen Golden Retriever en Labrador

Hoe kun je je Labrador trainen om je emoties te zien?

Wil jij graag jouw Labrador trainen om emoties te zien? Dan hoef je daar eigenlijk weinig voor te doen. De Labrador zal van nature namelijk al stemmingswisselingen aanvoelen en zal reageren op een manier waarvan hij denkt dat het goed werkt. Wil je daar meer mee doen? Dan kun je hem vooral trainen in de manier waarop je Labrador je kan helpen. Beloon hem bijvoorbeeld extra wanneer hij iets doet om jou blijer te maken, zodat hij begrijpt dat jouw pogingen worden gewaardeerd. Vanuit daar kun je beter kijken waar de behoeften echt liggen.

Kunnen Labradors angst of zenuwen voelen?

Iemand met een angststoornis, kan zich erg rot voelen. Verdriet en angst kunnen daardoor erg dichtbij elkaar liggen. Kan een Labrador angst voelen? Jazeker. Dit merk je op een kleine schaal misschien al, wanneer je bijvoorbeeld in het donker buiten loopt en iets engs ziet. Jij voelt je niet helemaal veilig, en je hond komt iets meer in de buurt van je om je te beschermen. Dit heeft vooral te maken met jouw lichaamsgeur. Als je bang bent, zenuwachtig bent of zelfs in paniek raakt, dan ruik je wat anders en de Labrador kan dit meteen aan elkaar koppelen. Ook kijken ze naar je gedrag en aan je lichaamstaal zien ze heel veel.

De wereld van jouw Labrador is afhankelijk van jou en je stemming en dus is je hond er extra alert op.

Het opmerken van andere emoties

Het is zelfs zo dat een Labrador kan opmerken wat je van plan bent. Ga je bijvoorbeeld met hem naar de dierenarts? Dan weet hij dat vaak al van tevoren. Hij merkt het aan je gedrag en lichaamshouding. En dat is best bijzonder.

Lees ook:  Boxador - kruising tussen een Labrador en Boxer

Geniet vooral van de band die je met je hond hebt. Die is veel waard.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl