15 populaire Labrador kruisingen (inclusief foto’s)

labrador kruising

De Labrador Retriever is één van de populairste hondenrassen. Logisch: het is een lieve, energieke hond die gemakkelijk te trainen is. Hierdoor is het echt een goede gezinshond. Maar ook de Labrador kruisingen zijn ontzettend populair. Je hebt dan een hond met kenmerken van een Labrador en van een andere hond. Wat zijn de populairste Labrador kruisingen?

Over de Labrador Retriever

De Labrador Retriever wordt vaak gewoon Labrador genoemd. Het is een zeer populaire hond. Het is een lieve, sociale hond. De hond kan goed met kinderen overweg en heeft zo zijn eigen grappige momenten. Wanneer je een Labrador hebt, weet je dat je regelmatig zult lachen. Ook zijn Labradors energiek, echte knuffelkonten en gemakkelijk te trainen. De Labrador bestaat in drie verschillende kleuren. Het mag duidelijk zijn: de Labrador is een leuke, toegankelijke hond.

Lees ook: overzicht met Labrador fokkers

Labrador kruisingen

Labradors zijn populair en daardoor hebben fokkers vaak lange wachttijden. Een andere optie is om voor een kruising te gaan. Een kruising heeft de genen van de beide ouderhonden. Kruisingen krijgen dus eigenschappen, maar ook uiterlijke kenmerken van beide ouders. Er wordt dan ook gezegd dat je het beste van twee werelden krijgt. Let wel op dat je In het asiel zijn regelmatig Labrador kruisingen te vinden die een nieuw huisje nodig hebben.

Hoe een labrador kruising er precies uit komt te zien, is nooit te voorspellen. De ene keer krijgt de hond meer van de vader mee en de andere keer van de moeder. Dat is juist het leuke van een kruising.

Welke kruising vind jij het leukst? Ontdek de populairste Labrador kruisingen.

1. Labradoodle

Mix tussen: Labrador en Poedel

labradoodle

De Labradoodle is waarschijnlijk de populairste Labrador Retriever kruising. Hij wordt ook vaak een designerhond genoemd. De reden van de populariteit is waarschijnlijk vooral omdat de Labradoodle hypoallergeen is. Hij verliest dus weinig haar. Wel moet je met je Labradoodle regelmatig naar de trimmer gaan. Dit is een energieke, grote hond die erg van aandacht houdt. Dit zijn namelijk eigenschappen die de Labrador en de Poedel allebei hebben.

2. Boulab

Mix tussen: Labrador en Berner Sennen hond

Boulab

De Boulab wordt soms ook wel Labernese of Laberner genoemd. Deze kruising is een mooie hond, met een prachtige vacht die in verschillende kleuren voorkomt. Houd er rekening mee dat dit waarschijnlijk een grote hond wordt, omdat de Berner Sennen dat ook is. Het zal waarschijnlijk ook een sociale, lieve hond zijn. Beide ouders zijn dit eveneens.

Lees ook:  Boulab - kruising tussen Labrador en Berner Sennen

Lees ook: Boulab – kruising tussen Labrador en Berner Sennen

3. Aussiedor

Mix tussen: Labrador en Australian Shepherd

De Australian Shepherd is de laatste jaren behoorlijk gegroeid qua populariteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een kruising tussen de Labrador en de Aussie eveneens steeds geliefder wordt. Het zijn immers twee leuke rassen in één gecombineerd. Omdat de Australian Shepherd allerlei kleuren kan hebben, weet je zeker dat de Aussiedor een prachtig, gekleurde vacht zal hebben. Houd er wel rekening mee dat deze hond veel verhaart, omdat beide rashonden er bekend om staan veel te verhalen.

4. Sheprador

Mix tussen Labrador en Duitse Herder

De Labrador en de Duitse Herder zijn allebei honden die goed te trainen zijn en die graag interactie met hun eigenaar hebben. Het zijn actieve honden, dus als je een kruising tussen de Labrador en Duitse Herder hebt, moet je er rekening mee houden dat je veel in beweging moet komen. De kans is groot dat de Sheprador een pittigere hond is dan de Labrador zelf, omdat de Duitse Herder wel pittig kan zijn. Met de juiste training hoef je je echter nergens zorgen om te maken.

5. Boxador

Mix tussen Labrador en Boxer

De Boxador is een kruising tussen de Labrador en de Boxer. Je kunt een vriendelijke en tegelijkertijd energieke hond verwacht. Een goede training is van groot belang bij deze honden. Ook hebben ze voldoende aandacht nodig. Houd er rekening mee dat de Boxador wel wat last van verlatingsangst kan krijgen. Zorg er dus voor dat je hem niet te lang alleen laat.

Lees ook: Boxador – kruising tussen een Labrador en Boxer

6. Labsky

Mix tussen: Labrador en Siberische Husky

De Labsky wordt ook wel de Huskador genoemd. De Siberische Husky staat bekend om zijn mooie blauwe ogen. Zou jij een Labrador willen met blauwe ogen en misschien ook wel de prachtige vacht. Hoe deze kruising er precies uit komt te zien en of hij ook echt blauwe ogen heeft, is natuurlijk altijd afwachten. Wat je wel weet: dit is een energieke hond, die graag rent en het liefste buiten is. Kou is eveneens geen probleem voor de Labsky. Let wel op: zowel de Labrador als de Husky verharen erg veel.

Lees ook: Welke honden hebben blauwe ogen? 10 rassen op een rij

7. Dachsador

Mix tussen: Labrador en Teckel

De Dachsador is een kruising tussen een Labrador en een Teckel. De kans is vrij groot dat deze hond het lichaam krijgt van de Teckel en dat hij een aantal andere zichtbare kenmerken van de Labrador heeft. Je kunt ook een eigenwijze, maar lieve hond verwachten wanneer je deze kruising in huis haalt.

Lees ook:  Afador: Kruising tussen Afghaanse Windhond en Labrador

8. Beagador

Mix tussen: Labrador en Beagle

De Beagador is niet zo’n grote hond als de Labrador, maar zal eerder het formaat van de Beagle hebben. Hierdoor kan deze hond ook heel goed in een flat of appartement wonen. Zorg er wel voor dat je hond nog steeds genoeg beweging krijgt. Zowel de Labrador als de Beagle hebben genoeg energie voor lange wandelingen. Bij te weinig beweging, is het mogelijk dat deze hond vervelend gedrag zal vertonen.

9. Labrottie

Mix tussen: Labrador en Rottweiler

De Labrottie is een kruising tussen de Labrador en Rottweiler. Hij wordt soms ook wel Rottador genoemd. Deze hond zal waarschijnlijk een grotere hond worden dan de Labrador zelf. Het zal een gespierde hond zijn. Dit zal waarschijnlijk ook een goede waakhond zijn, die tegelijkertijd heel lief is. Om ervoor te zorgen dat je echt een lieve hond hebt, is training en socialisatie wel erg belangrijk.

10. Goldador

Mix tussen: Labrador en Golden Retriever

Twee lieve honden in één kruising. Dat is de Goldador. Zowel de Labrador als de Golden Retriever zijn zeer populaire rashonden, die er om bekend staan dat ze heel erg lief zijn. Ze houden van hun baasje en hebben een hoge intelligentie. Je weet met deze hond zeker dat je een sociale hond in huis hebt. Succes gegarandeerd!

Lees meer over de Goldador in ons artikel: Goldador – kruising tussen Golden Retriever en Labrador

Lees ook: 12 populairste Golden Retriever kruisingen

11. Borador

Mix tussen: Labrador en Border Collie

Ben je op zoek naar een intelligente en energieke Labrador kruising? Dan is de Borador een zeer goede keuze. Een andere naam voor deze kruising is de Collidor. De Border Collie staat bekend als de slimste hond en ook de Labrador is een van de slimmere rashonden. Dus je weet zeker dat je een hond hebt die snel en makkelijk leert. Het uiterlijk van deze hond zal daarnaast ook geweldig zijn.

12. Dalmador

Mix tussen: Labrador en Dalmatier

Een Labrador, maar dan met stippen? De kans is vrij groot dat je dit krijgt bij een Labrador en Dalmatier kruising. Net als veel andere honden in deze lijst, is dit een zeer energieke hond. Het zal een hond zijn die graag met je gaat rennen. Let er wel op dat de Dalmatier erg gereserveerd is en dat sociale training daardoor belangrijk is.

Lees ook:  Verhaart een Labrador veel? (+ vachtverzorging tips)

13. Bullador

Mix tussen: Labrador en Bulldog

De Bullador is een kruising tussen een Labrador en een Bulldog. Deze hond is waarschijnlijk een stukje rustiger dan de meeste honden op deze lijst. Natuurlijk heeft hij nog steeds beweging nodig, maar de kans is groot dat je niet dagelijks flinke afstanden hoeft af te leggen. Ook zal dit een sociale, lieve hond zijn.

14. Vizslador

Mix tussen: Labrador en Vizsla

De kruising tussen de Labrador en Vizsla is een hele goede. Deze twee rassen hebben namelijk veel met elkaar gemeen. Wil je dus een unieke hond, die wel veel eigenschappen van de Labrador heeft, dan is de Vizslador of de Labrala een hele goede keuze. Het zijn sociale honden, die van een knuffel houden, die graag in beweging komen en veel voor hun eigenaren over hebben. Pas wel op voor verlatingsangst bij deze hond.

15. Afador

Kruising tussen: Labrador Retriever en Afghaanse Windhond

De Afador is eigenlijk helemaal niet zo’n populaire of bekende kruising. Het is juist een erg zeldzame hond. Maar wel een bijzondere. Deze kruising zorgt voor een intelligente en zeer actieve hond.

Lees ook: Afador: kruising tussen Afghaanse Windhond en Labrador Retriever

Nog veel meer kruisingen

Natuurlijk zijn er niet maar veertien verschillende Labrador kruisingen. Ook andere kruisingen zijn waarschijnlijk hartstikke leuke en lieve honden. Overweeg je een kruising, dan kun je altijd kijken naar de raseigenschappen van dat ras. Zo weet je een beetje wat je kunt verwachten. Maar één ding is zeker: een Labrador kruising zal een vriend voor het leven worden.

Waar koop je ze?

Voor sommige Labrador kruisingen, zoals de Labradoodle, zijn er fokkers waar je een pup kunt kopen. Maar dit is niet altijd het geval. Sommige honden worden bijvoorbeeld ongepland geboren. Een nestje puppy’s kan dan op verschillende plekken worden aangeboden, bijvoorbeeld op Marktplaats. Pas altijd wel op met Marktplaats: de kans dat er hier broodfokkers en oplichters zitten is vrij groot. Doe nooit zomaar een aankoop, maar doe goed onderzoek. In asiels kun je daarnaast leuke Labrador kruisingen vinden die heel graag een nieuw huisje willen. Zo geef je een lieve hond een veilig en fijn nieuw thuis.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl