Mag een hamster tulpen eten?

hamster tulp

Je hebt een hamster en deze knabbelt per ongeluk van de tulpen die je in huis hebt. Bijvoorbeeld omdat je je hamster rond hebt laten lopen. Kan dit kwaad? Of is het juist gevaarlijk? Mag een hamster tulpen eten?

Over de hamster

Hamsters zijn klein en schattig. Ze bewaren hun eten in de wangzak om het later op te eten. Dat noemen we ook wel hamsteren, en het is precies waarom Albert Heijn de hamsterweken heeft met hamstertjes die producten inslaan. Deze knaagdieren zijn een geliefd huisdier. Dit komt omdat de verzorging enigszins eenvoudig is. Hierdoor zijn het ook huisdieren die nog wel eens worden gekozen voor kleinere kinderen. Maar: hoewel het eenvoudig lijkt, kan een hamster nog best complex zijn en moet je ze zeker niet onderschatten.

Mag een hamster tulpen eten?

Als jij je hamster nog wel eens rond hebt lopen, zou hij aan dingen kunnen knagen waar hij eigenlijk niet aan mag knagen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor tulpen. Pas hier wel goed mee op. Tulpen zijn giftig voor jouw hamster en kunnen dus ook dodelijk zijn. Het meest giftige zijn de tulpenbollen en in de meeste gevallen zal de kans klein zijn dat je hamster hier aan zal knabbelen.

Lees ook:  Mag een hamster mango eten?

Hoe zit het het met de tulpenblaadjes?

De bloemblaadjes van een tulp zijn giftig, maar lang niet zo giftig als de tulpenbol. Toch is oplettendheid bij de tulpenblaadjes van groot belang. Een hamster is immers maar klein en een klein beetje zou dan ook dodelijk zijn. Het beste is dus om toch je hamster zo ver mogelijk bij de tulpen en de blaadjes ervan weg te halen.

Naar de dierenarts

Heeft je hamster toch per ongeluk iets van een tulp te pakken gekregen? Raadpleeg dan altijd je dierenarts. Bel er eerst even over om de situatie uit te leggen. Vertel hoeveel je hamster van de tulp heeft gegeten en vraag advies. Je dierenarts weet waarschijnlijk wel wat te doen.

Geef je hamster goede voeding

Wil je jouw hamster het beste van het beste geven? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor hamsters. Ontdek welk eten veilig is en welk juist niet.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl