Mag een hamster kersen eten? En kersenpit?

hamster kers

Heb je een hamster, dan wil je soms ook wel eens iets anders geven dan het bekende hamstervoer. Afwisseling en gezonde snacks zijn erg belangrijk. Maar hoe zit dit met kersen? Mag een hamster kersen eten? En kersenpitten?

Over de hamster

De hamster is een klein, maar superlief knaagdier. Hij is vooral in de schemer en avonden actief en kunnen dan kilometers lopen. Een goed loopwiel hebben is dan ook geen overbodige luxe. Voor hamsters is er speciaal hamstervoer ontwikkeld en het bijzondere is dat ze het eten regelmatig bewaren in hun wangzakken om op een later moment te eten.

Mag een hamster kers eten?

Een hamster mag kers eten. Dit maakt zelfs deel uit van een gezond eetpatroon voor jouw hamster. Je moet je hamster regelmatig ook wat fruit en groente geven. En kersen mogen dus zeker gegeven worden. Let wel op dat je niet te veel geeft en pas op met de kersenpit. Let er ook op dat er geen bedorven plekjes tussen zitten. Controleer ook altijd of je hamster de kersen wel eet. Je wilt niet dat er rottend fruit in het hok van jouw knaagdier blijft liggen.

Lees ook:  Mag een hamster brood eten? Bruin, wit of volkoren brood?

Kies voor kleine porties

Geef je hamster niet te grote porties, maar houd het klein. Eén kers in kleine stukken gesneden per week is meer dan voldoende. Hoeveel je precies geeft is echter ook afhankelijk van de rest van het eten van een hamster. Let goed op dat hamsters aanleg hebben om te zwaar te worden. Zeker wanneer hij niet voldoende kan bewegen en rennen.

Mag een hamster kersenpit eten?

Hamsters mogen geen kersenpitten eten. Haal daarom altijd de pit uit de kers voordat je deze aan je huisdiertje geeft. Het gevaar van de kersenpit is dat er giftige stoffen in zitten. Ook kan je hamster er in stikken.

Mogen gedroogde kersen?

Gedroogde kersen bevatten vaak meer suikers en zijn daardoor niet zo geschikt voor je hamster. Af en toe een stukje ervan mag, maar het is toch beter om verse kers te geven.

Wissel af met ander fruit

Geef je hamster niet alleen kers, maar bijvoorbeeld ook banaan, appel of aardbei. Je kunt ook onze complete voedingsgids voor de hamster bekijken, om zo te ontdekken wat hij nog meer mag eten. En wat niet.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl