Mag een hamster watermeloen eten?

hamster watermeloen

Heb jij wat watermeloen over? Dan vraag je je misschien af of je dit ook aan je hamster mag voeren. Je gunt jouw knaagdier namelijk het allerbeste en daar horen ook lekkere tussendoortjes bij. Hoe zit dit? Mag een hamster watermeloen eten?

Over de hamster


Een hamster is een schattig huisdier. Ze zijn eenvoudig te onderhouden als je je aan een paar basisregels houdt. Je krijgt met de juiste aandacht en verzorging een heel lief knuffelvriendje. Er zijn verschillende soorten hamsters, zoals dwerghamsters en Syrische hamsters.

Mag een hamster watermeloen eten?


Watermeloen is geen fruit, maar een groente. En deze groente mag je aan je hamster geven. Het mooie van deze grote ronde groente is dat hij bijna 100% water bevat. Het is dus zelfs heel gezond voor mens en dier. Naast veel water, zit er vitamine C en caroteen in een watermeloen. Caroteen is goed voor huid en haar. Eenmaal in de maag aangekomen, wordt caroteen omgezet in vitamine A. Dat draagt bij aan een goede weerstand en zorgt voor een gezonde huid, haar, tanden en botten. Ook is vitamine A goed voor de ogen. Maar bedenk wel dat een kleine eetlepel rood vruchtvlees van een watermeloen al erg veel eten is voor je hamster. Voer je hamster dus watermeloen met mate.

Pas op voor schimmel

Pas altijd wel goed op dat er geen schimmel op de watermeloen ontstaat. Hier kan je hamster namelijk behoorlijk ziek van worden. Houd dit dus goed in de gaten, zeker wanneer je hamster gaat hamsteren en het pas later wil eten.

Lees ook:  Mag een hamster klimop eten? En de besjes?

Hoe voer je watermeloen aan je hamster?


Zorg ervoor dat je eerst de hele buitenkant van de matermeloen wast met warm water en zeep. Soms zit er een waslaagje omheen tegen uitdrogen, dus dat moet je er afwassen. Bovendien heb je minder kans op bacteriën groei als je de watermeloen netjes wast. Niet alle delen van de watermeloen zijn geschikt om te eten voor je hamster. Het beste kun je je hamster biologische watermeloen voeren. Snijd een klein stukje van het rode vruchtvlees voor hem af. Laat de groene schil achterwege, net als het gele en witte gedeelte van je watermeloen. Geef alleen een beetje van het rode vruchtvlees. Vermijd de pitjes, daar zou je hamster in kunnen stikken.

Hoeveel voer geef je aan je hamster?

Hoewel watermeloen voor je hamster en gezonde traktatie is, kun je hem er beter niet teveel van geven. Pak een soeplepel en neem een schep uit het rode vruchtvlees. Houd het bij de hoeveelheid die past op een soeplepel. Let op dat je hem niet teveel geeft, want overmatig fruit geven kan leiden tot diarree. Het beste geef je je hamster een handje droogvoer in z’n bakje, aangevuld met iedere dag een klein beetje groente of fruit. Ook vers water is erg belangrijk naast het hamster droogvoer van je dierenspeciaalzaak.

Mag bevroren watermeloen geven?

Het beste is om alleen verse watermeloen aan je hamster te geven.

Gun je hamster variatie

Variatie in het aanbod van je voer is heel goed voor hamsters. Ook moet je niet vergeten dat je hamster een knaagdier is. Dat betekent dat hij z’n tanden graag ook eens wil zetten in een lekker hard stuk wortel of een kwart van een appel. Je kunt ook proberen om hem een stukje rauwe broccoli of bladeren van paardenbloemen te voeren. Een handje vers gras lusten ze ook graag, net zoals sommige soorten bessen en bramen. Bij de dierenspeciaalzaak koop je het beste hamstervoer, en als je iedere dag een beetje verse groente of fruit voert, dan blijft jouw beestje gelukkig en gezond. Maar pas op, niet teveel watermeloen of ander zacht fruit, hij wil ook graag echt knagen!

Lees ook:  Mag een hamster kokosnoot eten?

Wil je precies weten wat je wel en niet aan een hamster mag geven? Bekijk dan onze voedingsgids voor hamsters.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl