Pomeriaan puppy kopen? Overzicht erkende dwergkees fokkers In Nederland

pomeriaan fokker

De Pomeriaan groeit in populariteit. Deze hond verovert ieders hart met zijn schattige uiterlijk. Wil jij graag een Pomeriaan pup kopen? Dan is het belangrijk om een betrouwbare en erkende fokker te vinden. Bekijk ons overzicht van fokkers van de Dwergkees.

Over de Pomeriaan

De Pomeriaan heeft veel verschillende namen. Zo wordt hij ook wel Dwergkees, Dwergkeeshond, Pommeren of Pomeranian. Hij wordt ook vaak liefkozend Pom genoemd. In Nederland is de officiële benaming Dwergkeeshond en in België wordt hij de Duitse Spitz. Het is een kleine, extraverte hond, die vooral opvalt vanwege zijn dikke, zachte vacht.

Lees ook: 11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Wat kost een Pomeriaan pup?

Een Pomeriaan kost gemiddeld gezien tussen de 1500 en de 3000 euro. De kosten hiervan lopen zo hoog op, omdat een goede fokker veel tijd en geld besteedt aan de gezondheid van het diertje. Teefjes zijn meestal wat duurder dan de reutjes. Behalve de aanschafprijs, zul je ook met andere kosten rekening moeten houden. Denk aan het inenten van je Pomeriaan.

Is de prijs van een Dwergkees je te hoog? Overweeg dan een herplaatser Er zijn nog steeds genoeg honden die geen thuis hebben en dit wel verdienen. Een herplaatser kun je in het asiel vinden.

Pas op voor broodfok en honden uit Rusland

Omdat de Pomeriaan zo ontzettend geliefd en populair is, stijgt ook het aantal broodfokkers enorm. Zeker omdat het aantal erkende fokkers laag is. Pas heel erg op, want een puppy van een broodfokker loopt een zeer verhoofd risico op ernstige gezondheidsproblemen. Ga niet naar een broodfokker, omdat je dan sneller een puppy hebt, of omdat je zo denkt een hondje te redden of helpen. Je hebt er na afloop alleen maar gedoe mee.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Pomeriaan?

Broodfokkers noemen het ras vaan Pomeriaan, terwijl veel erkende fokkers eerder voor Dwergkeeshond kiezen. Wordt er aangeboden met iets zoals Mini Pomeriaan te koop? Weet dan dat de Mini Pomeriaan niet anders is dan de gewone Pomeriaan of Dwergkees. Mini Pomeriaan wordt vaak gebruikt als term, in de hoop dat mensen het schattig vinden en daarom willen kopen. Dit geldt ook voor de term Teacup Pomeriaan.

Pas ook op voor honden uit Rusland. Er worden steeds meer hondjes aangeboden die uit Rusland komen, bijvoorbeeld op Marktplaats. Er bestaat hierbij een vergrote kans dat het om broodfok gaat en door het kopen van dit soort pups houd je de broodfok in stand. Je weet nooit precies wat de Pomeriaan uit Rusland allemaal heeft meegemaakt en of er met de papieren is geknoeid.

Erkende Pomeriaan Fokkers


Omdat de kans bij dit ras zo groot is op broodfok, plaatsen we in het overzicht alleen Dwergkeeshonden die zijn aangesloten bij de Nederlandse Keeshonden Club. Dit is de rasvereniging van de Keeshonden, waar de Dwergkeeshond dus ook onder valt. Mochten er nog meer betrouwbare en goede fokkers zijn, laat dit dan weten in een reactie.

Naam FokkerRegioWebsite
FairytalelandsOnbekendWebsite
Pearl white stars
Pomeranians
FlevolandWebsite
Westcoast PupsWestenWebsite

Waar moet je verder op letten?

Wil jij een Dwergkeesje kopen? Houd er dan rekening mee dat de meeste fokkers niet meer dan één of twee nestjes puppy’s per jaar hebben. De kans is hierdoor groot dat ze geen ruimte voor je hebben en je geen hondje kunnen verkopen. Wachtlijsten zijn vaak erg lang, vooral omdat er maar weinig erkende fokkers in Nederland zijn, terwijl veel mensen de hond wilt hebben.

Lees ook:  11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Controleer daarnaast altijd goed hoe het bij de fokker zelf is. Waar leven de puppies? In een huiselijke omgeving of juist niet? Zijn de ouderdieren ook aanwezig? Is er een goede klik met de fokker? Zijn de ouderdieren medisch getest en zijn de papieren op orde? Hoe oud is de moederteef en hoeveel nestjes heeft ze gehad?

Pup gekocht?

Heb jij je Pomeriaan pup gekocht? Dan zijn er enkele zaken waar je ook nog op moet letten. Zo kan de Pom erg snel last hebben van verlatingsangst. Dit is dus iets dat je goed moet trainen. Zo leer je jouw hond om zich ook te vermaken wanneer je even niet in de buurt bent.

Vanwege zijn extraverte karakter is de Pomeriaan niet snel onder de indruk van grotere honden. Een goede socialisatie is dan ook van groot belang. Dit zijn twee zaken die van belang zijn voor de opvoeding. Volg een hondencursus en laat je Pomeriaan kennismaken met zo veel mogelijk honden.

Al met al zul je een geweldig dier hebben aan de Dwergkeeshond. Maar een goede voorbereiding is dus écht het halve werk.

Ervaring delen

Heb jij ervaring met de Pomeriaan of met een fokker? Deel je reactie dan. Zo help je toekomstige eigenaren met het maken van de beste keuze.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl