Wat zijn de nadelen van een Pomeriaan?

pomeriaan nadelen

De Pomeriaan is een lieve, populaire hond. Vanwege zijn prachtige uiterlijk, zijn er steeds meer mensen die overwegen om een Pomeriaan te kopen. Maar voordat je zo’n schattige hond in huis haalt, is het slim om te bedenken: wat zijn de nadelen van een Pomeriaan? De voordelen weet je vaak wel. Tijd om ook te kijken naar de minder goede kanten.

Lees ook: 11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Over de Pomeriaan

We noemen de Pomeriaan ook wel de Dwergkeeshond of Duitse Spitz. Soms wordt hij ook wel Pom genoemd, of Pomeranian. Hij heeft dus veel verschillende bijnamen. Het is een kleine, zeer sociale hond die eenvoudig te trainen is. Deze hond vindt het leuk om in gezinnen te wonen en echt deel uit te maken van een roedel. De Pomeriaan is dus klein, maar heeft wel veel karakter.

Er zijn veel broodfokkers actief

Een groot nadeel van de Pomeriaan, is dat er erg veel broodfokkers actief zijn. Er zijn niet veel erkende fokkers in Nederland, terwijl wel veel mensen het hondje willen hebben. Wanneer er veel vraag is naar een bepaalde rashond, is de kans op broodfok alleen maar groter. Puppy’s die je via een broodfokker koopt, hebben een veel grotere kans op gezondheidsproblemen. Daarnaast worden de ouderhonden alles behalve goed behandeld. Voorkom dus altijd dat je een hond koopt via een broodfokker.

Lees ook:  Verhaart een Pomeriaan veel? (+ vachtverzorging tips)

Lees ook: Overzicht erkende Pomeriaan fokkers

Hij blaft veel

De Pomeriaan kan zich behoorlijk gedragen als een waakhond en aanslaan wanneer er iemand langs het huis loopt. Dit geblaf zal niet voor iedereen even prettig zijn, zeker niet wanneer je bijvoorbeeld in een woonwijk of een gehorig huis woont. Hier moet je dus wel rekening mee houden. De Pomeriaan blaft veel en dit gedrag is niet gemakkelijk af te leren.

Pomeriaan heeft verlatingsangst

De Pomeriaan kan behoorlijke last hebben van verlatingsangst. Het is daarom van essentieel belang dat je hem goed traint om alleen te zijn. Zonder goede training, kan het voor je hond erg stressvol zijn als jij weg bent.

Lees ook: Kan een Pomeriaan goed alleen zijn?

De Dwergkeeshond heeft karakter

Dat de Pomeriaan karakter heeft, kan worden gezien als een voordeel. Maar het is toch ook wel echt een nadeel. Veel mensen willen graag een kleine hond, om overal mee naar toe te nemen. Een hond die bijvoorbeeld ook in een tas meegenomen kan worden. Dit moet je bij de Pomeriaan niet doen. Het is een hond die vooral zelf zijn gang wil gaan en die het lang niet altijd zal waarderen als je hem overal mee naartoe sleept.

Vachtverzorging

De Pomeriaan heeft veel haar. Een goede vachtverzorging is dan ook van groot belang, want er blijft van alles in de vacht van deze hond zitten. Je moet je hond regelmatig borstelen. Ook moet hij toch wel eens in de maand in bad en kan het erg goed voor zijn vacht zijn om geregeld een trimmer te bezoeken. Erbij opgeteld: al dat haar dat de Pomeriaan heeft, zorgt ervoor dat je ook veel haren overal in huis zult tegenkomen. De Pomeriaan verhaart namelijk veel.

Lees ook:  11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Pomeriaan is moeilijk zindelijk te krijgen

Een van de nadelen van de Pomeriaan, is dat hij moeilijk zindelijk te krijgen is. Je moet hier echt tijd voor nemen. Omdat het zo’n klein hondje is, is de blaas zeker bij puppy’s erg klein. Daardoor moet het hondje vaak plassen en kan hij moeilijk alles ophouden. Het is goed mogelijk dat er ook op latere leeftijd nog regelmatig ongelukjes in huis gebeuren.

Weet wat je kunt verwachten met deze hond

Ondanks de genoemde nadelen, is de Pomeriaan nog steeds een hele leuke en lieve hond. De meeste nadelen zijn goed te tackelen. Het is vooral belangrijk om je hiervan bewust te zijn. Zo kun je jouw toekomstige Pomeriaan de opvoeding geven die hij nodig heeft.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl