Kan een Pomeriaan goed alleen blijven?

pomeriaan alleen

Als je een Pomeriaan hebt, dan zul je er niet aan ontkomen dat je ook af en toe weg moet van huis. Je wilt natuurlijk dat dit goed gaat en dat je hond niet te veel stress ervaart. Maar kan dat wel? Hoe lang kan een Pomeriaan alleen blijven? Kan een Pomeriaan goed alleen zijn?

Over de Pomeriaan

De Pomeriaan staat bekend onder verschillende namen. De officiële benaming in Nederland is de Dwergkeeshond en in België wordt hij ook wel de Duitse Spitz genoemd. Verder wordt hij ook wel Dwergkeesje, Pomeranian of Pom genoemd. Een hond met vele namen dus. De Pomeriaan is een hele schattige hond, die een zeer eigenzinnig karakter heeft. Het is een social dier. Maar als hij zo sociaal is, kan hij dan wel alleen blijven?

Lees ook: 11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Kan een Pomeriaan goed alleen blijven?

Een Pomeriaan kan zeker goed alleen blijven wanneer hij volwassen is. Pups moeten wat meer aandacht krijgen en vaker naar buiten. Hun blaas is nog niet volgroeid en daardoor kunnen ze nog niet zo lang zonder plasje te doen. Houd er wel rekening mee dat de Pomeriaan snel last heeft van verlatingsangst en heeft heel veel behoefte aan sociaal contact. Het alleen zijn moet dus goed worden getraind.

Lees ook:  Pomeriaan puppy kopen? Overzicht erkende dwergkees fokkers In Nederland

Hoe lang kan een Dwergkees alleen zijn?

Houd de volgende richtlijnen aan:

Leeftijd van de PomeriaanMaximale tijd alleen
8 tot 10 weken1 uur
2 tot 3 maanden2 uur
6 tot 12 maanden4 uur
12 maanden en ouder8 uur

Trainen

Het is belangrijk om je Pomeriaan goed te trainen om alleen te blijven. Dit gaat het makkelijkste als hij nog een puppy is, maar ook met volwassen honden is het prima te doen, alleen moet je dan wat meer training doen. Begin met een paar minuten en beloon de hond als hij geen gedrag heeft vertoont van verlatingsangst. Een beloning kan een koekje, maar ook een aai of een favoriet speeltje zijn. Verhoog dit telkens tot je hond echt goed alleen kan blijven. Lukt het echt niet om je hond goed te trainen om alleen te zijn? Dan kan het zin hebben om een hondentrainer in te schakelen.

Wil je weten hoe jouw Dwergkees zich gedraagt als jij er niet bent? Dan is een dierenwebcam een goede optie. Zo zie je precies wat jouw hond doet wanneer jij bijvoorbeeld op je werk bent.

Geef je Pomeriaan genoeg aandacht als je er wel bent

Na een dag hard werken heb je misschien niet altijd zin om je Pomeriaan veel aandacht te geven, of om lekker samen te wandelen, maar het is belangrijk dit toch te doen. Zo bouw je niet alleen een goede band op met je hond, maar zorg je er ook voor dat je Pomeriaan iets leuks heeft op een dag. Zeker na een tijd alleen zijn is dit van groot belang. Ook voordat je weggaat is het slim om je Pomeriaan even lichamelijk moe te maken. Zo zal hij heerlijk slapen als jij weg bent.

Lees ook:  11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Maak de omgeving leuk

Hoe leuker de omgeving voor je Pom is, hoe minder moeite hij zal hebben om alleen te zijn. Als je uren alleen moet zijn en er is helemaal niets te doen, dan wordt het natuurlijk ook lastig vol te houden. Er zijn speciale speeltjes die je hierbij kunnen helpen. Denk aan de Kong. Hier doe je iets lekkers in en vervolgens is je hond eindeloos bezig. En natuurlijk is een lekkere fijne mand ook geen overbodige luxe.

Lees ook: De beste fluffy of pluche hondenmanden

Een veilig huis voor jouw Pomeriaan

Wanneer je weg bent van huis, is het van groot belang dat jouw woning zo veilig mogelijk is voor je Pomeriaan. Je moet er niet aan denken dat jouw diertje gewond raakt of ergens vast komt te zitten. Zorg er dus voor dat het huis echt veilig is voor hem en kijk ook meteen goed of hij niet zomaar bij eten kan dat gevaarlijk voor hem kan zijn.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl