11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

pomeriaan weetjes

De Pomeriaan is misschien wel een van de schattigste hondenrassen die er is. Het ras wordt alsmaar populairder en we snappen wel waarom: wie kan die blik nou weerstaan? Wil je nog meer te weten komen over de Pomeriaan? Ontdek dan deze 11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan.

Over de Pomeriaan

De Pomeriaan is een echte gezinshond. Dit kleine hondje heeft veel persoonlijkheid en karakter en wordt ook wel vaak liefkozend Pom genoemd. Het is wel een hond waar veel broodfokkers in actief zijn, dus wanneer je een Pomeriaan wilt, is oplettendheid wel belangrijk. Leer meer over dit bijzondere ras.

Lees ook: Overzicht betrouwbare Pomeriaan fokkers

1. Andere namen voor de Pomeriaan

De Pomeriaan kennen we ook wel als Dwergkeeshond. Pomeriaan is een naam die vanuit het buitenland is overkomen waaien en vooral door social media steeds vaker wordt gebruikt. In het Engels is dit namelijk de Pomeranian. In het Vlaams noemen we de Pomeriaan ook wel vaak Duitse Spitz. Veel namen dus, voor zo’n klein hondje.

2. Deze hond was vroeger veel groter

De Pomeriaan is juist zo schattig, omdat hij zo klein is. Maar zo klein was hij niet altijd. Sterker nog: de Pomeriaan is ontstaan uit een grote werkhond, de Keeshond, ook wel bekend als de Wolfspitz. De Pomeriaan woog eerst rond de 14 kilo en kwam alleen in het wit voor. Ze werden ingezet als sledehonden en om grotere dieren bijeen te drijven. Later werd er hoogstwaarschijnlijk meer focus gelegd op het kleiner maken van deze hond en kwamen er meer kleurvariaties. Hoe dit proces precies is gegaan, is onbekend.

Lees ook:  Pomeriaan puppy kopen? Overzicht erkende dwergkees fokkers In Nederland

3. Temperament van een grote hond

Omdat de Pomeriaan vroeger veel groter was, zul je vaak het temperament van een grotere hond in de Pomeriaan terugzien. Er wordt niet voor niets wel eens gezegd dat de Pomeriaan een grote hond in een klein lichaam is. Zo is de Pom bijvoorbeeld niet snel bang en heeft hij veel uithoudingsvermogen. Juist vanwege dit temperament is goede socialisatie op jonge leeftijd erg belangrijk.

4. Pomeriaan heeft een prachtige vacht

De vacht van de Pomeriaan is prachtig. De Pomeriaan heeft twee lagen vacht, een bovenvacht en een ondervacht. Hierdoor wordt veel vuil op natuurlijke wijze afgestoten. Door de grote hoeveelheid haar, is het wel belangrijk om te realiseren dat een Pomeriaan erg veel verhaart. De vacht kan verschillende kleuren hebben. In totaal zijn er meer dan twintig kleurencombinaties voor de Pomeriaan, zoals wit, beige, bruin en zwart.

5. De Pomeriaan is intelligent en koppig tegelijk

Wist je dat de Pomeriaan behoorlijk intelligent is? Hij kan verschillende trucjes eenvoudig leren en doet dit ook graag. Let er echter wel op dat deze hond tegelijkertijd koppig is. De kans is dus groot dat hij, ondanks dat hij weet hoe een trucje moet, het vertikt te doen. De koppigheid zul je ook terugzien wanneer hij aan het eten is. Het is goed mogelijk dat hij bepaalde voeding weigert te eten en daardoor een moeilijke eter is. Soms wil hij alleen eten hebben van de beste kwaliteit. Dit eigenwijze karakter maakt het juist zo’n ontzettend leuk hondje.

6. Hij wordt best oud

Waar veel rashonden niet ouder worden dan een jaar of veertien, wordt de Pomeriaan gemiddeld zestien jaar. Maar, deze hond kan wel verschillende gezondheidsproblemen krijgen, zoals allergieën.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Pomeriaan?

7. Dit is een goede waakhond

De Pomeriaan zal snel aanslaan als er iemand bij het huis in de buurt komt. Ze zijn ook erg loyaal naar hun eigenaren toe en alles dat vreemd is maakt ze alert. Hierdoor is het een goede waakhond wanneer je deze hond in huis hebt. Op een erf of als bescherming op een terrein is de Pomeriaan juist weer minder geschikt. Dat heeft vooral met zijn formaat te maken. Wil je liever niet dat de Pomeriaan naar iedereen blaft? Dan is goede socialisatie op jonge leeftijd van groot belang.

Lees ook: Kan een Pomeriaan goed alleen blijven?

8. Het is een actieve hond

De Pomeriaan is een zeer actieve hond, die graag in beweging komt. Je kunt hem ook gemakkelijk trucjes leren. Regelmatig wandelen is met deze hond geen probleem en het zal je verbazen hoe groot de afstand is die een Pomeriaan samen met je kan afleggen. Het is slim om eens te overwegen een hondensport te volgen met deze hond. Denk aan behendigheid of flydog.

9. Koninklijke hond

Het is bekend dat meerdere royals in Engeland een Pommetje hadden. Zo was dit bijvoorbeeld bekend van Queen Victoria en Queen Charlotte een Pomeriaan hadden.

10. Ook geliefd bij beroemdheden

De Pomeriaan was niet alleen populair bij de koninklijke families, maar ook bij andere beroemdheden. Zo gaf Elvis zijn moeder een Pomeriaan en had de kunstenaar Michaelangelo een Pomeriaan. Andere beroemdheden met een Pomeriaan zijn Paris Hilton, Gwen Stefani, Hilary Duff en Kelly Osbourne.

Lees ook:  Verhaart een Pomeriaan veel? (+ vachtverzorging tips)

11. Twee Pomeranians overleefden de Titanic

Toen het schip de Titanic zonk, stierven er niet alleen veel mensen, maar ook veel dieren, waaronder. Slechts drie honden wisten aan de ramp te ontsnappen en twee daarvan waren Pomerianen.

Ken jij de Pomeriaan al?

We zijn altijd benieuwd naar jouw ervaringen met dit leuke hondenras. Ben jij al bekend met de Pomeriaan? Deel dit dan in de reacties.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl