Amrock – grote kip met een opvallend uiterlijk

amrock kip

De Amrock kip is een wat groter kippenras met prachtig gekleurde veren dat steeds vaker wordt gehouden als huisdier. Het is een kip die aardig wat eieren legt en die ook nog eens een opvalt vanwege de strepen. Wat maakt deze kip bijzonder en waarom zou je deze kip als huisdier willen hebben?

Over de Amrock kip

De Amrock is van oorspong een Amerikaans gefokt kippenras. Hij is enigszins te vergelijken met het ras de Plymouth Rock. Beide hoenderrassen zijn ontstaan uit een combinatie van verschillende soorten kippen. Het doel was om een kip te creëren die geschikt is als legkip, maar ook als vleeskip. Het resultaat van de Amrock is een grote kip, die tot wel drie kilo zwaar kan worden. Door zijn formaat valt deze kip snel op.

Kleur

De Amrock komt in één kleurvariant, namelijk Barred. Dit betekent ook wel dat hij gestreept is. De strepen zijn wit met grijs.

Wat voor een karakter heeft de Amrock?

De Amrock is een zeer vriendelijk en rustig hoenderras. Het is geen kip die snel agressief wordt en daarom is hij goed te houden bij bijvoorbeeld gezinnen met kinderen. Deze kip is ook erg gemakkelijk tam te krijgen. Zoek je een rustige kip, dan is de Amrock dus zeker een goede keuze.

Legt de Amrock eieren?

De Amrock kip is in eerste instantie gekweekt om eieren te leggen. Deze kip legt dan ook gemiddeld genomen zo’n 240 eieren per jaar. Het zijn redelijk grote, bruine eieren. De Amrock kip is nauwelijks broeds.

Lees ook:  Mag een kip perzik eten?

Vliegt deze kip?

De Amrock kan – net zoals alle andere kippen – vliegen. Toch zal deze kip niet heel veel en vooral niet hoog vliegen. Meestal komt de vogel niet hoger dan een meter. Je hebt dus geen hele hoge omheining nodig voor deze kippen.

amrock kippen

Hoe kun je een Amrock kuiken seksen?

De Amrock is een gemakkelijk kippenras om te seksen. Het verschil bij kuikens is al vrij snel zichtbaar. De hanen zullen wat meer wit op hun kop en veren hebben, terwijl de hennen juist meer zwart hebt. Zeker wanneer het kuikentje de vleugels krijgt, is goed zichtbaar welk geslacht de vogel heeft. Wanneer de kuikentjes groter worden, is het verschil nog beter zichtbaar. De hennen zijn dan zichtbaar donkerder dan de hanen.

Tips voor het houden van deze kippen

  • Heb je nog geen ervaring met het houden van kippen? Lees dan eerst ons artikel: Deze 7 vragen zijn belangrijk als je kippen in je tuin wil hebben
  • Je hebt bij de Amrock geen hoge omheining nodig omdat ze niet vliegen, maar vergeet niet dat er ook nog vijanden kunnen zijn van de kip. Denk aan katten die in de buurt wonen
  • De Amrock wil graag een connectie met je aangaan. Zorg dat je regelmatig tijd doorbrengt met deze kip
  • Houd nooit een Amrock alleen. Kippen zijn zeer sociale dieren en worden er ongelukkig van wanneer ze alleen moeten leven
  • Wil je weten wat een Amrock kip mag eten? Lees dan onze complete voedingsgids voor kippen
  • De Amrock is wat anders dan de Amrock kriel. De laatste is een wat kleinere variant van de Amrock.
Lees ook:  Wat mag een kip eten? Een complete voedingsgids

Waar kun je Amrock kippen kopen?

Er worden regelmatig Amrock kippen te koop aangeboden, bijvoorbeeld omdat er kuikentjes zijn geboren. Kijk eens goed rond online, of ga bijvoorbeeld eens naar een dierenmarkt, waar je kennis kunt maken met kwekers. Wanneer je naar een fokker gaat is het slim om veel vragen te stellen. Zo krijg je een goed beeld van de betrouwbaarheid.

Deel je ervaring

Heb jij Amrock kippen? Deel dan je ervaring, zodat andere potentiële eigenaren daar weer van kunnen leren.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl