21 betrouwbare Australian Shepherd fokkers voor een lieve pup

Australian Shepherd fokker

Het energieke karakter van de Australian Shepherd in combinatie met het prachtige uiterlijk, zorgt bij veel mensen voor een glimlach op het gezicht. Wil jij graag een schattige Aussie pup kopen? Ontdek dan welke fokkers betrouwbaar zijn. Gerangschikt per provincie.

Over de Australian Shepherd

De Australian Shepherd – ook vaak Aussie genoemd – is een energieke en intelligente hond, die er prachtig uitziet. De Australian Shepherd kan allerlei kleuren hebben in zijn vacht, maar ook zijn ogen. Het komt bijvoorbeeld best vaak voor dat de Aussie twee verschillende oogkleuren heeft, soms zelfs in één oog. Van oorsprong is het een schapenhoeder en hij heeft dus erg veel energie. Daarnaast behoort deze hond tot één van de meest intelligente hondenrassen die er bestaat. Genoeg redenen om een puppy te kopen, nietwaar?

Wist je dat we nog veel meer informatieve artikelen over de Australian Shepherd hebben? Bekijk het overzicht om alles te weten te komen over dit prachtige ras.

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Australian Shepherd nodig?

Wat kost een Austalian Shepherd?

Voor een Australian Shepherd pup moet je rekening houden met een prijs tussen de 1100 en de 1500. Benieuwd naar de precieze reden van deze kosten, lees dan ons artikel ‘Hoe duur is een Australian Shepherd?

Betrouwbare fokkers in Nederland

Kies altijd voor een betrouwbare fokker van Aussies wanneer je een Australian Shepherd wilt kopen. Je loopt namelijk het risico om een hondje te kopen bij een broodfokker, met alle gevolgen van dien. Pups van broodfokkers kunnen ernstige gezondheidsproblemen hebben en de ouderdieren worden in de regel slecht behandeld. Om een gezonde, leuke pup te vinden, is het dus beter om een betrouwbare en erkende fokker te zoeken.

Fokkers kunnen zich aansluiten bij de rasvereniging Australian Shepherd Club Nederland. Om hierbij aan te sluiten, moet je als fokker voldoen aan een aantal eisen. Zo weet je als koper van een pup dat het gaat om een betrouwbare partij. Kijk zelf ook altijd goed. Worden er gezondheidschecks gedaan? Hoe zit het met de socialisatie en hoe voel je je zelf bij de betreffende kennel?

Let wel op: de Aussie wordt steeds populairder en daardoor groeien de wachtrijen bij de fokkers. Neem ruim op tijd contact op en heb geduld. De meeste fokkers krijgen maar één of twee nestjes per jaar. Besef je ook dat het meestal niet mogelijk is om de voorkeur voor een kleur op te geven.

Australian Shepherd fokkers in Drenthe

Naam FokkerPlaatsWebsite
MelyannaValthermondWebsite

Australian Shepherd fokkers in Flevoland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Evulon’sLuttelgeestWebsite
Wizard’s PlaceAlmereWebsite

Australian Shepherd fokkers in Friesland

Naam FokkerPlaatsWebsite
SheltalesLeeuwardenWebsite

Australian Shepherd fokkers in Gelderland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Ask Noa’s BennekomWebsite
Autumn SpenderHoenderlooWebsite
Beautiful JewelEdeWebsite
Happy SparkKlarenbeekWebsite
Just Too CleverGrashoekWebsite
Crystal ColorsOchtenWebsite

Australian Shepherd fokkers in Groningen

Naam FokkerPlaatsWebsite
Tearaway’sBedumWebsite

Australian Shepherd fokkers in Limburg

Naam FokkerPlaatsWebsite
Perfect EnjoySchimmert Website
YarrindiVeldenWebsite

Australian Shepherd fokkers in Noord-Brabant

Naam FokkerPlaatsWebsite
From Dierdonks BeautyHelmondWebsite
Heavenly StarsOverloonWebsite
Of Clan MiphydesNulandWebsite
The Cane ColoratiSomerenWebsite
Van Het EsdorpHarenWebsite

Australian Shepherd fokkers in Noord-Holland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Chiësvar’s Aussie’s‘t GooiWebsite

Australian Shepherd fokkers in Overijssel

Naam FokkerPlaatsWebsite
It Takes TwoBalkburgWebsite
The Star of DallasKloosterdijkWebsite

Australian Shepherd fokkers in Utrecht

Naam FokkerPlaatsWebsite
True To The BoneZeistWebsite

Australian Shepherd fokkers in Zeeland

Er zijn helaas geen Australian Shepherd fokkers bekend in Zeeland.

Lees ook:  Verhaart een Australian Shepherd veel? + vachtverzorging tips

Australian Shepherd fokkers in Zuid-Holland

Naam FokkerPlaatsWebsite
Chocolate’s DreamDen HaagWebsite
Marida’sGorichemWebsite

Waar moet je verder nog op letten?

Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met de fokker waar jij je pup wil kopen. De kans is namelijk best aanwezig dat je ook na het kopen van je hond nog wel eens contact hebt. Daarbij moet de koop wel echt goed voelen. Ook is het heel belangrijk dat je een klik met de puppy hebt. Iedere hond heeft toch zo zijn eigen persoonlijkheid.

Controleer ook heel goed welke gezondsheidschecks er zijn gedaan en wat de uitslag hiervan is. De Australian Shepherd kan erg gevoelig zijn voor meerdere erfelijke aandoeningen, waaronder aan de ogen en de heupen.

Het vinden van een pup kost tijd

Zoals al eerder aangegeven: Aussies zijn momenteel erg in trek en het aanbod pups bij fokkers is daardoor best beperkt. Met de lange wachtrijen, kan het even duren tot je een pup hebt gevonden. Wil je eerder een hond? Overweeg dan om bijvoorbeeld eens naar een asiel te gaan. Hier zitten ook nog Australian Shepherds die een eigenaar nodig hebben.

Deel je ervaringen

Heb jij ervaring met één van de genoemde kennels hier? Of misschien was er juist een hele andere fokker waar je een geweldige ervaring mee hebt? Deel dit dan in de reacties. Je helpt hiermee anderen naar hun zoektocht voor een fantastische pup.

Leer alles over jouw Aussie

Ontdek de fascinerende wereld van de Australian Shepherd! Dit informatieve boek neemt je mee op een onvergetelijke reis door het leven en de wonderlijke eigenschappen van deze buitengewone honden.

Lees ook:  Hoe duur is een Australian Shepherd? Hoge of juist lage prijs?

Stap in de voetsporen van deze intelligente en energieke viervoeters, terwijl je leert over hun geschiedenis, karakter en unieke vaardigheden. Ontdek hoe de Australische herder uitblinkt in gehoorzaamheidstraining, behendigheid, en zelfs schapenhoeden! Je zult versteld staan van hun ongeëvenaarde werkethiek en natuurlijke instincten.

Vol praktische tips over verzorging, training en gezondheid. Geschreven in een toegankelijke en boeiende stijl. Verlies jezelf in de kleurrijke wereld van de Aussie.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl