Hoeveel beweging heeft een Franse Bulldog nodig?

Franse Bulldog beweging

Ben je van plan om een Franse Bulldog in huis te halen? Dan is het goed om te weten of ze veel beweging hebben of juist niet. Veel actieve rassen kunnen namelijk echt vervelend worden als ze niet voldoende worden uitgedaagd. Gelukkig heb je daar met deze rashond niet veel last want, want ze hebben niet heel veel beweging nodig. Toch is bewegen voor iedere hond belangrijk om de gewrichten en spieren gezond te houden. Hoeveel moet een Franse Bulldog eigenlijk bewegen?

Over de Franse Bulldog

De Franse Bulldog staat bekend om zijn grappige en charmante eigenschappen. Er zijn maar weinig mensen die dat lieve koppie kunnen weerstaan. Maar het ras heeft ook veel gezondheidsproblemen. Daarom is beweging belangrijk. Bovendien is het verstandig om van tevoren goed onderzoek te doen naar dit ras. De Franse Bulldog noemen we ook wel een Frenchie. De hond komt – zoals de naam al doet vermoeden – oorspronkelijk uit Frankrijk, al denken sommige mensen dat de hond uit Engeland komt. Vooral onder kantmakers waren ze goed gezelschap om de ratten buiten de deur te hebben. Eind 1800 kwam de Franse Bulldog voort uit verschillende kruisingen.

Hoeveel beweging heeft een Frenchie nodig?

Een Frenchie heeft niet veel beweging nodig. Er zijn actieve rassen die de hele dag met je willen ravotten en rennen, maar dat is bij een Franse Bulldog niet het geval. Ze zijn niet zo actief, maar houden wel van een dagelijkse wandeling. Dat is belangrijk, want zo blijven ze op gewicht en worden ze mentaal gelukkig. Deze lieve honden willen het liefst de hele dag met je doorbrengen en kijken dan ook uit naar een wandeling.

Lees ook:  Kan een Franse Bulldog goed met katten overweg?

Het is wel belangrijk om te onthouden dat dit ras slecht tegen de warmte kan. Beperk je daarom tot korte wandelingen op warme zomerdagen. Dat komt vooral door zijn korte snuit. Ga je naar buiten, zorg er dan voor dat het niet te warm is voor je Frenchie.

Hoeveel beweging heeft een Franse Bulldog puppy nodig?

Een Franse Bulldog puppy heeft als hij acht weken oud is ongeveer tien minuten per keer per dag beweging nodig. Het is goed om twee keer per dag te bewegen. Daarna is hij moe. Het is immers niet niets; alle indrukken verwerken, nieuwe regels en trucjes leren en groter worden. Als je Frenchie puppy drie maanden oud is, heeft hij meer beweging nodig. Ten minste twee keer per dag en iedere keer vijftien minuten. Op die manier houd je je puppy blij en tevreden.

Hoeveel moet een oude Franse Bulldog bewegen?

Iedereen wordt ouder en dat geldt zeker ook voor je Franse Bulldog. Daarom zal je naar mate hij ouder wordt merken dat alles wat trager gaat. Rennen is meer wandelen geworden, hij is sneller moe en het bewegen gaat minder soepel. Maar dat betekent niet dat hij daarom helemaal niet meer hoeft te bewegen. Ook op latere leeftijd is beweging goed voor je oude Frenchie. Laat hem daarom gerust zo’n 15 tot 20 minuten per dag uit. Op die manier blijft hij in vorm. Gezien zijn leeftijd en korte snuit is het verstandig om hem vooral vroeg in de ochtend en laat in de avond als de temperaturen niet te warm zijn, uit te laten.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Franse Bulldog?

Vormen van bewegen

Als je op zoek bent naar een actieve hond, kom je zeker niet bij de Frenchie uit. Hij heeft weliswaar beweging nodig, maar een dagelijkse wandeling is voor hem voldoende. Je kunt wel met hem trainen in de vorm van spelen. Spelen met de bal is voor dit hondenras niet te doen, omdat hij daardoor last van zijn ruggenwervels kan krijgen. Maar hij is wel al heel snel moe. Laat je bulldog dan zeker rusten, want hij kan echt uitgeput raken. Dat is zeker niet de bedoeling. Houd je wandelingen daarom kort. Wandelen is voor dit ras al voldoende, zonder dat ze te veel uitgeput raken of dat hun spieren overbelast raken.

Bij rennen en springen kunnen Franse Bulldogs snel last krijgen van hun gewrichten. Zorg er daarom voor dat je hond niet te veel springt. Bewegen is wel belangrijk om op gewicht te blijven, want ze kunnen snel aankomen als ze weinig bewegen krijgen. Je kunt eventueel de hond in de tuin laten spelen of gaan spelen in het park. Speel spelletjes met weinig stress. Hardlopen is voor je Frenchie niet goed. Hij kan het dan al snel benauwd krijgen. Hij heeft weinig energie en heeft bovendien een korte neus. Daardoor is rennen al snel te veel van het goede.

Wat gebeurt er als mijn bull te weinig beweegt?

Een beetje beweging is dus zeker goed voor je Franse Bulldog. Hoeveel beweging het beste is, is niet meteen te zeggen. In ieder geval moet het gaan om korte activiteiten, want deze hond is snel moe. Maar ze zijn wel erg slim en intelligent. Ze kunnen behoorlijk koppig zijn. Mocht je hond geen zin hebben in een bepaald spelletje, zoek dan een andere activiteit. Maak er iets leuks van. Ook Frenchies met weinig energie moeten blijven bewegen, want anders kunnen ze snel aankomen. Daardoor zijn ze erg vatbaar voor overgewicht.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Franse Bulldog en een Amerikaanse Bulldog?

Mentaal stimuleren is even belangrijk

Mentaal stimuleren is uiteraard ook belangrijk voor het geluk van je Franse Bulldog. Ingewikkelde denkspelletjes zijn niets voor hem. Dat is te lastig en daar heeft hij het geduld niet voor. Kies daarom voor mentale spelletjes waar weinig stress bij komt kijken. Onthoud: bij het trainen van je Frenchie komt zeker in de puppyfase behoorlijk wat kijken. Dankzij de Franse koppigheid moet je stevig in je schoenen staan en weten wanneer je geduld op de proef wordt gesteld. Wees niet te hard voor hem en blijf geduldig, want het is een zeer gevoelig huisdier.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl