Kan een Franse Bulldog goed alleen zijn?

franse bulldog alleen

Iedereen moet weleens boodschappen doen. Als je een Franse Bulldog in huis haalt, moet je goed weten waar je aan begint. Want deze grappige, charmante hond is namelijk een echt knuffeldier. Hij is graag bij zijn baasje en wil dan ook al je aandacht. Om die reden is het maar de vraag of je de hond goed alleen kan laten. Kan een Franse Bulldog wel goed alleen zijn?

Over de Franse Bulldog

De Franse Bulldog is erg aanhankelijk en vrolijk. Daarmee is het zeker een goede gezelschapshond. Maar als hij te weinig aandacht krijgt of je erg boos op hem wordt, zal hij zich verdrietig voelen. Dit is dan ook meteen de reden dat hij geen kampioen alleen zijn is en dat ook nooit zal worden. Want je Frenchie is erg koppig en wil graag alles naar zijn hand zetten. Duidelijke regels zijn dus belangrijk. Deze hond is ontstaan uit kruisingen van de Engelse bulldog met andere, kleinere rassen. Rond 1800 werd de eerste Franse Bulldog geboren. Dit ras is in Nederland enorm populair omdat hij erg vrolijk en speels is en een apart uiterlijk heeft. Deze hond wordt ongeveer elf jaar oud.

Kan een Franse Bulldog goed alleen zijn?

Een Franse Bulldog kan wel even alleen zijn, maar hij zal het nooit fijn vinden. Deze hond houdt namelijk erg van gezelschap. Je Frenchie zal het dus absoluut niet leuk vinden om alleen in huis te zijn. Ben je hele dagen aan het werk en zit hij dan alleen thuis? Dan gaat dat zeker problemen opleveren en is dit zeker niet de meest ideale hond om in huis te halen. Een Franse Bulldog kan maar slecht alleen zijn. Eventjes weg is geen probleem, maar als je hem te lang alleen laat, gaat hij huilen en blaffen. De kans is dus groot dat je buren er minder blij mee zullen zijn.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Franse Bulldog en een Engelse Bulldog?

Trainen

Een Franse Bulldog kan wel eventjes alleen zijn, maar dan moet je hem dit wel vanaf kleins af aan al leren. Hij houdt enorm van gezelschap en daarom is het goed je hond van tevoren te trainen voordat je hem alleen thuis laat. Blijf niet uren weg, want dan verveelt hij zich of wordt hij hongerig. Hij zal dan al snel wat gaan slopen of een andere manier vinden om zich niet meer te vervelen. Bovendien is het een relatief kleine hond en heeft hij geen grote blaas. Je moet de Franse bulldog dus op tijd uitlaten. Toch kun je er voor zorgen dat je Frenchie wel even alleen kan blijven, las je hem maar traint.

Je Frenchie wil altijd knuffelen!

Frenchies zijn aanhankelijke honden. Ze hangen erg aan hun baasjes. Even op schoot liggen en knuffelen is wat deze rashond het liefste doet. Dat is ook meteen de reden dat alleen zijn niet voor deze hond is weggelegd. Hij vindt het vervelend om urenlang alleen te zijn en zal zich al snel gaan misdragen. Trainen is daarom belangrijk. Dat kan door hem te belonen als hij zich goed gedraagt als hij alleen is, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat het alleen gaan beter gaat.

Een fijne slaapplek

Franse Bulldogs hebben maar beperkte energie. Maak hem daarom voordat je van huis gaat even moe. Een wandeling van tien minuten kan er al voor zorgen dat je Frenchie nu echt even een dutje moet doen. Zorg er daarom voor dat hij een speciaal, vertrouwd plekje in huis heeft waar hij kan slapen als hij alleen thuis is. Een goede mand of een bench doet wonderen.

Lees ook:  Wat is het verschil tussen een Franse Bulldog en een Amerikaanse Bulldog?

Kies bijvoorbeeld voor een fluffy hondenmand. Lees ook: 6 beste fluffy of pluche hondenmanden

Alleen zijn is niet erg

Wil je je Frenchie aanleren dat het niet erg is om eventjes alleen zijn? Hij houdt erg van gezelschap, maar je kan hem best even alleen laten als het maar niet te vaak en te lang is. Dat betekent dat je je dus niet schuldig hoeft te voelen als je even snel ergens heen moet. Je kunt je hond dit prima aanleren.

Gun je hond wat uitdaging

Een Franse Bulldog zal zich snel vervelen als hij alleen thuis is. Hij is immers erop gefixeerd dat zijn baasje hem wel bezighoudt. Als er niemand is om mee te spelen, voelt hij zich al snel verlaten. Zorg er daarom voor dat je hond voldoende speelgoed heeft om mee te spelen als hij even alleen is. Geef hem zijn favoriete knuffel. Op die manier zal hij zich focussen op zijn eigen speelgoed en niet jouw huisraad als speelgoed gaat zien. Want als de verveling toeslaat, kan ook je lieve Frenchie zich behoorlijk misdragen.

Hoe is je hond als hij alleen is?

Als je er niet bent, is het lastig om te weten hoe de Franse Bulldog zich gedraagt als hij alleen is. Daarom kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een opname te maken als je even weg bent. Met een beveiligingscamera of babycamera kun je opnames maken en zien wat de hond doet als hij even alleen is. Dan weet je meteen of hij bijvoorbeeld zal janken en of hij zich op zijn gemak voelt. Je kunt eventueel ook een oude telefoon gebruiken om geluidsopnames te maken. Mocht je die apparatuur niet voor handen hebben, dan kun je natuurlijk ook je buren even vragen hoe het gegaan is.

Lees ook:  Wat zijn de nadelen van een Franse Bulldog?

Franse Bulldog en vakanties

Als je op vakantie gaat, dan is het goed om voor je Franse Bulldog tijdelijk een ander adresje te vinden. Dat geldt ook als hij echt niet alleen kan zijn. Dan kun je hem naar een opvang of uitlaatservice brengen. Als je een lange tijd weg bent voor je werk is dit een goede optie. Dat geldt ook voor als je op vakantie gaat. Regel dan een oppas of verblijfadres. Zorg ervoor dat je oppas regelmatig langere tijd aandacht kan geven aan je Frenchie. Alleen even uitlaten is dus niet voldoende.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je Frenchie mee te nemen op vakantie. Dat is veel gezelliger voor de familie, maar ook voor de hond. Hij zal het geweldig vinden om met jou nieuwe avonturen te beleven. Houd er wel rekening mee dat je niet naar te warme landen gaat, want dan krijgt hij het al snel benauwd.

Een veilige woning voor een Franse Bulldog

Een veilige woning is erg belangrijk voor een Franse Bulldog. Het moet een vertrouwde omgeving zijn waar hij goed kan slapen. Als je hem namelijk van tevoren even moe hebt gemaakt, zal hij toch al snel zijn oogjes toedoen. Je kunt hem dan prima een paar uur alleen laten, want je moet toch een keertje even weg. Zorg ervoor dat zaken waar hij zich aan kan bezeren goed is opgeruimd. Want als hij zich verveelt, kan hij best op ontdekkingstocht gaan.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl