Mag een hamster kiwi eten? En de schil?

hamster kiwi

Wil jij je hamster iets lekkers geven? Dan denk je misschien aan een stukje kiwi. Is dit wel veilig te geven? En hoe zit het met de schil?

Over de hamsters

De hamster is een populair huisdier bij families. Ze zijn eenvoudig te verzorgen en hebben iets schattigs. Er zijn verschillende soorten hamsters, waaronder de Dwerghamster en de Goudhamster. Dit knaagdier heeft een grote leefruimte nodig, waardoor hij lekker kan graven en rennen.

Lees ook: Syrische Goudhamster of Russische dwerghamster – welke past bij jou?

Mag een hamster kiwi eten?

Een hamster kan veilig kiwi eten. Er zitten allerlei goede voedingsstoffen in die je hamster nodig heeft. Denk aan vitamine C, Vitamine E en Vitamine K. Het is wel erg belangrijk dat je je hamster niet te veel geeft. Kiwi zit namelijk bomvol suiker en te veel kan zorgen voor allerlei gezondheidsproblemen bij je hamster. Kies bij voorkeur voor een biologische kiwi.

Het gevaar van suiker

Hamsters kunnen verkeerd reageren op te veel suiker. Je hamster kan er last van zijn darmen door krijgen, met diarree en uitdroging als gevolg. Ook kan je hamster er obestias door krijgen, wat weer kan zorgen voor problemen met het hart.

Hoeveel kiwi mag je geven?

Hamsters zijn maar klein. Geef daarom niet meer dan een stukje kiwi dat niet groter is dan de poot van je hamster. Dat klinkt echt heel weinig, maar het is echt meer dan genoeg. Geef ook zeker niet meer dan één of twee keer per week.

Lees ook:  Mag een hamster tomaat eten? Dieet en voedingadvies

Mag je de schil geven?

De schil van de kiwi is veilig te eten voor je hamster. Let er wel op dat je dan beter een biologische kiwi geeft. De schil van gewone kiwi’s zit namelijk vol met bestrijdingsmiddelen en dit is niet goed voor je knaagdier.

Hoe zit het met bevroren kiwi?

Het is beter om verse kiwi te geven. Bevroren kiwi kan niet meteen veel kwaad, maar vers is altijd de beste keuze.

Hoe zit het met gedroogde kiwi?

Je kunt beter geen gedroogde kiwi aan je hamster voeren. Aan gedroogd fruit worden vaak nog extra suikers toegevoegd.

Let op met schimmel

Schimmel is nooit goed voor knaagdieren. En omdat hamsters de neiging hebben om eten te bewaren voor later, ontstaat er ook de kans dat het beschimmeld raakt. Houd dus altijd stukjes eten, zoals kiwi, goed in de gaten. Blijft het te lang liggen? Haal het dan op tijd weg en voorkom zo dat jouw hamster ziek wordt.

Wat kun je nog meer voeren?

Kiwi is natuurlijk niet de enige lekkernij die je aan je hamster kunt geven. Wil je weten wat nog meer in een goed dieet past voor jouw pluizige knaagdier? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor hamsters.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl