Mag een hamster cantaloupe meloen eten?

hamster cuantalope meloen

Hamsters verdienen het allerbeste: ook de lekkerste snacks. Fruit is meestal goed om aan ze te geven. Maar geldt dat voor elke soort fruit? Mag je hamster bijvoorbeeld cantaloupe meloen eten? Is dit veilig?

Over de hamster

Een hamster is een leuk dier, dat een zeer geschikt huisdier is voor families. Kinderen leren alvast wat verantwoordelijkheid en de verzorging is doorgaans niet heel ingewikkeld. Steeds meer mensen begrijpen ook hoe bijzonder de hamster is en hoeveel ruimte hij nodig heeft. Daardoor krijgen deze pluizige knaagdieren steeds meer wat ze verdienen. Er zijn verschillende soorten hamsters, waaronder de dwerghamster en de goudhamster.

Mag een hamster cantaloupe meloen eten?

Je mag cantaloupe meloen aan je hamster geven. De cantaloupe meloen is ontzettend gezond. Niet alleen voor de mensen, maar ook voor een hamster. Er zit veel vitamine C in. Ook zit er caroteen in, wat goed is voor de huid. Ondanks dat de cantaloupe meloen veilig is voor een hamster, moet je er wel op blijven letten dat je knaagdier er niet te veel van krijgt. Er zit namelijk ook veel suiker in en dit kan zorgen voor gewichtsproblemen

Let op schimmel

Je moet er altijd op letten dat er geen schimmel op de cantaloupe meloen zit. Schimmel kan zeer schadelijk zijn voor je hamster. Let ook altijd op wat je hamster met de meloen doet. Vaak slaan ze het op in hun wangzakken om het later te eten, maar wanneer het daar te lang blijft liggen, kan er eveneens schimmel ontstaan.

Lees ook:  Mag een hamster watermeloen eten?

Hoeveel cantaloupe geef je aan een hamster?

Hamsters zijn klein en ze kunnen dus ook helemaal niet zo veel eten. Voorkom dat een hamster te veel krijgt. Geef echt maar een klein stukje en geef ook alleen iets van het vruchtvlees. Kijk ook altijd goed hoe je hamster er op reageert. Als een hamster nog niet gewend is aan fruit of veel suiker, kan hij sneller last krijgen van zijn darmen. Je wilt voorkomen dat hij zich echt ziek eet, houd het zeker bij de eerste keer dus zeer minimaal bij wat je geeft.

Mag de schil?

Je kunt beter geen schil van de cantaloupe Meloen geven. Dit is niet altijd even goed voor je hamster. Het kan te hard zijn. Ook kunnen er gifstoffen op zitten. Kies dus bij voorkeur alleen voor het vruchtvlees.

Mag bevroren meloen?

Het beste is om je hamster verse cantaloupe meloen te geven. Bij ingevroren watermeloen wordt vaak extra suiker teogevoegd. Hoe verser, hoe beter. En het is nog beter als je voor de biologische variant gaat.

Variatie is belangrijk

Geef je hamster niet alleen cantaloupe meloen, maar ook andere lekkere snacks. Maar wat mag je geven? Geen nood: onze complete voedingsgids voor hamsters helpt je verder. Met meer dan 300 voedingssoorten, zodat je precies weet wat je veilig aan je knaagdier kunt voeren.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl