Mag een hamster abrikoos eten?

hamster abrikoos

Wanneer je een hamster hebt, wil je hem waarschijnlijk ook wel eens wat anders geven dan hamstervoer. Gelukkig zijn er veel tussendoortjes die je kunt geven. Maar mag alles wel worden gegeven aan je hamster? Hoe zit het bijvoorbeeld met abrikoos? Mag een hamster abrikozen eten?

Over hamsters

Hamsters zijn ontzettend schattige knaagdieren, waar ieders hart van gaat smelten. Hamsters zijn steeds populairder geworden en worden dan ook door steeds meer mensen gehouden. En gelukkig krijgen ze tegenwoordig ook steeds betere verzorgingen, zitten ze bijvoorbeeld in veel grotere hokken en kunnen ze lekker graven. Goede voeding hoort daar natuurlijk ook bij.

Mag een hamster abrikoos eten?

Een hamster mag abrikoos eten. Het bevat goede voedingsstoffen, zoals vitamine A en C en de kans is ook groot dat je hamster de abrikoos erg lekker vindt. Let er wel op dat je hamster niet te veel ervan eet. Er zit namelijk ook veel suiker in abrikoos en dit is juist weer niet goed voor ze. Wanneer ze er te veel van krijgen, kunnen ze last hebben van diarree of obestias.

Hoeveel abrikozen mag een hamster?

Mensen vergeten nog wel eens hoe klein hamsters zijn. Omdat ze zo klein zijn, hoeven ze helemaal niet zo veel te eten. Geef ze daarom alleen als een lekker tussendoortje. Geef maar een heel klein stukje van een abrikoos. Geef dus zeker geen hele.

Lees ook:  Mag een hamster framboos eten?

Mag een hamster gedroogde abrikoos eten?

Het is beter om geen gedroogde abrikoos aan je hamster te geven. Aan gedroogd fruit wordt vaak extra suiker toegevoegd. Het beste is om verse abrikoos te geven aan je hamster.

Mogen hamsters de pitten van abrikozen eten?

Je kunt een hamster beter niet de pitten geven van een abrikoos. Deze zijn giftig en kunnen zelfs dodelijk zijn.

Let op schimmel

Zorg er altijd voor dat je de abrikoos goed schoonmaakt voordat je deze aan je hamster voert. Controleer altijd goed of er geen schimmel op zit. En onthoud goed dat hamsters graag hamsteren. Ze bewaren hun voer voor later. Wat nu niet beschimmeld is, kan later wel gaan beschimmelen. En dat is niet goed voor de gezondheid van je hamster.

Wat kun je nog meer geven?

Abrikoos is een heerlijke vrucht voor je hamster. Maar wist je dat je nog veel meer lekkere snacks kunt geven? En afwisseling is natuurlijk altijd het beste. Wil jij weten wat een hamster allemaal mag eten en wat niet? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor hamster.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl