Mag een hamster knoflook eten?

hamster knoflook

Hamsters zijn fantastische huisdieren. Deze pluizige knaagdieren brengen een glimlach op je gezicht. En je wilt natuurlijk goed voor jouw hamstertje zorgen en daarom verwen je hem bijvoorbeeld met een lekkere snack tussendoor. Misschien heb je wel eens nagedacht over knoflook, maar kan dit wel? Mag een hamster knoflook eten?

Over hamsters

Hamsters zijn knaagdieren die in veel gezinnen als huisdier worden gehouden. Er zijn verschillende soorten hamsters, waarvan de bekendste waarschijnlijk wel de Goudhamster en de Dwerghamster zijn. Hamsters zijn actief, en kunnen per dag kilometers lopen. Daarom hebben ze ook genoeg voedsel nodig. Maar ook weer niet te veel, want daar worden ze dik van

Mag een hamster knoflook?

Knoflook is voor mensen heel gezond, maar je hamster mag absoluut geen knoflook eten. Voor de hamster zit er te veel calcium in knoflook en zelfs een klein beetje kan al schadelijk zijn. Geef dit dus nooit en let extra goed op als je je hamster ook wel eens vrij laat rondlopen.

Knoflook als ingrediënt

Kijk ook altijd goed of knoflook niet als ingrediënt ergens in verwerkt is. Geef dus ook niet zomaar hartige snacks waar knoflook in kan zitten. Eigenlijk is het sowieso slimmer om geen eten te geven dat door mensen is gemaakt. Houd het bij natuurlijke producten, zoals groentes of fruit, want dan weet je tenminste zeker wat er in zit. Want behalve knoflook is ook zout bijvoorbeeld erg schadelijk voor je hamster.

Lees ook:  Mag een hamster mango eten?

Lookfamilie

Ook ander eten uit de lookfamilie is gevaarlijk voor hamsters. Denk aan uien, bieslook of prei. Pas ook hier dus echt mee op.

Wat moet je doen als je hamster toch knoflook heeft gegeten?

Heeft je hamster toch knoflook gegeten? Kijk dan goed hoeveel het is geweest en houd hem nauwlettend in de gaten. Vertoont hij gedrag dat anders is dan normaal? Ga dan direct naar de dierenarts en laat je door een specialist helpen.

Wat moet je dan geven?

Geen knoflook voor je hamster dus, maar wat moet je dan wel geven? Er zijn gelukkig genoeg voedzame snacks voor hamsters te vinden. En je kunt ook altijd een ander lekker tussendoortje geven, zoals wortel of appel. Daar is je hamster je hartstikke dankbaar voor.

Bekijk ook de complete voedingsgids voor hamsers

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl