Mag een hamster limoen eten? Is het veilig of giftig?

hamster limoen

Jouw hamster verdient het beste. Daarom geef hem je graag allerlei snacks. Hoe zit het met limoen? Mag je limoen aan je hamster geven? Of is het vooral heel gevaarlijk om te geven?

Over de hamster

Hamsters zijn knaagdieren die erg geliefd zijn bij mensen. Dat komt vooral omdat ze makkelijk te verzorgen zijn en daarnaast heel erg leuk zijn. Er zijn verschillende soorten hamsters, zoals de dwerghamster en de goudhamster. Je bouwt gemakkelijk een band op met jouw hamster. En als je die band hebt, dan wil je natuurlijk het beste geven aan jouw diertje. En dus geef je, behalve hamstervoer, ook regelmatig lekkere snacks.

Lees ook: Syrische Goudhamster of Russische dwerghamster – welke past bij jou?

Mag een hamster limoen eten?

Een limoen is erg zuur en bevat daarnaast ontzettend veel suiker en vocht. Het is hierdoor beter om geen limoen aan je hamster te geven. Je hamster kan er erg ziek van worden en last krijgen van zijn darmen. In het ergste geval kan te veel limoen zelfs dodelijk zijn voor je hamster.

Citrusvrucht

Citrusvruchten zijn sowieso af te raden voor de hamster. Er zijn een paar uitzonderingen, maar in het algemeen kun je het beste wegblijven van de citrusvruchten. Geef dus ook geen citroen, grapefruit of sinaasappel. Het is beter hier gewoon geen risico mee te nemen.

Lees ook:  Mag een hamster kiwi eten? En de schil?

Wat moet je doen als je hamster toch limoen heeft gegeten?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Misschien heb je je hamster toch limoen gegeven, of heeft hij het per ongeluk te pakken gekregen. Houd in dat geval je hamster goed in de gaten. Hoeveel heeft hij gegeten? Hoe gedraagt hij zich? Vertoont je hamster gedrag dat anders is dan normaal of ziet zijn ontlasting er niet goed uit? Neem dan contact op met de dierenarts. Je wilt hier geen risico in nemen.

Wat kun je dan wel geven?

Het is dus onverstandig om limoen aan je hamster te geven. Gelukkig zijn er veel andere gezonde alternatieven voor je hamster. Geef bijvoorbeeld wortel of banaan. Wil je precies weten wat je hamster allemaal mag eten? Kijk dan naar onze voedingsgids voor hamsters. Hier vind je een compleet overzicht met alles wat een hamster wel of niet mag eten. Zo geef je altijd het beste en voorkom je dat je hamster de verkeerde voeding eet.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl