Mag een hamster graslelie of Chlorophytum eten?

hamster graslelie

Misschien wil je je hamsterhok mooier en natuurlijker maken met wat planten er in. Leuk idee! Belangrijk is dan natuurlijk wel dat je plantjes kiest die jouw hamster mag eten. Hoe zit het met de Graslelie? Mag je hamster deze eten?

Over de hamster

De hamster is een klein knaagdier, dat erg populair is. En tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht besteed aan de beste verzorging voor hamsters. Geen kleine hokken meer, maar lekker ruimte om te graven en rond te lopen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een prachtig hok te maken, vol natuurlijke elementen en holletjes voor jouw hamster om te ontdekken. Dit wordt ook wel hamsterscaping genoemd. En het is geweldig voor jouw lieve huisdier.

Mag een hamster graslelie eten?

Graslelie, ook wel Chlorophytum genoemd is een plantje uit Zuid-Afrika. Deze plant kan zeker in het verblijf van jouw hamster worden geplaatst. Het is volkomen veilig en de kans is zelfs groot dat je hamster er graag van zal knabbelen. Let wel goed op: koop alleen een graslelie die speciaal gekweekt is voor dieren. Zo weet je zeker dat er geen gifstoffen op zitten.

Het gevaar van een plant bij een tuincentrum

Veel planten worden gekweekt op een plaats waar bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Zelfs als je je plant helemaal zou afspoelen, zijn deze bestrijdingsmiddelen nog steeds aanwezig. Bij een tuincentrum weet je meestal niet hoe de plant gekweekt is. Tenzij het er duidelijk op vermeld staat, natuurlijk.

Lees ook:  Mag een hamster sperziebonen eten?

Hoe verzorg je de graslelie?

Leuk, zo’n Graslelie in het verblijf, maar hoe zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk blijft leven? De Graslelie heeft een licht-vochtige bodem nodig. Zorg dus dat hij in een potje zit dat vochtig gehouden kan worden, waardoor de rest van de bodembedekkers niet meteen nat worden. Let er ook op dat hij niet met zijn wortels constant in het water staat. Dit zorgt er juist weer voor dat ze dan gaan rotten. En houd altijd de bladeren in de gaten. Worden deze bruin? Dan heeft je plant meer water nodig. Wordt de plant groter? Dan kun je hem verpotten in een grotere pot.

Meer voedingstips voor hamsters

Wil je meer te weten komen over voeding voor je hamster? Wil je bijvoorbeeld weten welke gezonde snacks er zijn en wat er je hamster precies wel of niet mag eten? We hebben een uitgebreide voedingsgids voor hamsters die je meer inzicht geeft.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl