Mag een hamster honingmeloen eten?

hamster honingmeloen

Heb jij een hamster? Dan wil je ongetwijfeld jouw knaagdier vertroetelen. Bijvoorbeeld door iets lekkers te geven. Fruit is bijvoorbeeld een goede optie. Mag je stukjes honingmeloen geven aan jouw hamster? Is dit veilig te eten?

Over de hamster

Er zijn verschillende soorten hamsters, waaronder de Goudhamster en de Dwerghamster. Hamsters zijn kleine, schattige knaagdieren die geregeld als huisdier worden gehouden. Bijzonder aan deze dieren is dat ze hun eten opslaan in hun wangzak. Ze kunnen het dan later eten.

Mag een hamster honingmeloen eten?

Honingmeloen is veilig te eten voor jouw hamster. Er zitten veel gezonde voedingsstoffen in, waaronder vitamine C en A. Geef altijd alleen het vruchtvlees en nooit de schil. De schil bevat vaak gifstoffen die niet goed zijn voor jouw hamster. Ook is de beste keuze om biologische honingmeloen te geven. Geef ook nooit te veel van de meloen. Er zit suiker in en dit kan zorgen voor obesitas en problemen met de darmen.

Pas op voor schimmel

Schimmel is zeer schadelijk voor je hamster. Hij kan er behoorlijk ziek van worden. Controleer daarom altijd goed of de honingmeloen niet beschimmeld is en geef ook geen oude meloen. Let er ook goed op waar je hamster de honingmeloen bewaard. Als hij deze te lang laat liggen om later eens te eten, kan het alsnog beschimmeld raken. Dit wil je voorkomen. Haal het daarom altijd op tijd weg en voorkom zo dat je hamster ziek wordt.

Lees ook:  Mag een hamster kaas eten? Tips voor jouw knaagdier

Hoeveel honingmeloen voer je aan je hamster?

Honingmeloen moet een lekker tussendoortje zijn voor je hamster en niet meer dan dat. Hamsters zijn kleine diertjes en hebben niet veel nodig om vol te zitten. Geef daarom echt maar hele kleine stukjes en doe dit niet vaker dan twee tot drie keer per week. Heeft je hamster nog nooit eerder fruit gehad? Bouw de hoeveelheid dan langzaam op.

Mag bevroren meloen?

Bevroren honingmeloen kun je beter niet aan je hamster voeren. Er wordt regelmatig extra suiker toegevoegd aan bevroren honingmeloen. Verse meloen is toch altijd de beste keuze.

Nog meer lekkere tussendoortjes

Wil je weten wat je hamster verder nog mag eten? We hebben een complete voedingsgids, vol tips voor jouw lieve knaagdier. Zo weet jij wat je hamster mag eten en wat niet. Ontdek ook wat in een gezond voedingspatroon past.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl