Mag een hamster paprika eten? Is het veilig of giftig?

hamster paprika

Tijd om jouw hamster te belonen met iets lekkers. Bijvoorbeeld paprika. De grote vraag is alleen: mag dit wel of kan jouw knaagdier hier ziek van worden? Mag een hamster paprika eten?

Over de hamster

Hamsters zijn kleine, schattige knaagdieren. Ze zijn erg populair als huisdier. Er zijn verschillende soorten hamsters, zoals de Goudhamster en de Dwerghamster. Bijzonder aan deze dieren, is dat ze hun eten opslaan in hun wangzakken om op een later moment te eten. Dat gedrag wordt ook wel hamsteren genoemd. Het is verstandig om speciaal hamstervoer te geven als voeding. En daarnaast mag je best af en toe iets extra’s geven aan jouw knaagdier. Denk aan wat groente of fruit.

Mag een hamster paprika eten?

Hamsters mogen paprika eten. Alle kleuren paprika zijn veilig voor jouw knaagdier. Er zitten zelfs verschillende goede vitamines en mineralen in paprika’s die jouw hamster nodig heeft. Paprika is overigens geen groente die hamsters uit de natuur halen, maar kwaad kan het dus niet. Ook de pitjes zijn veilig te eten voor jouw hamster. Kies bij voorkeur wel voor biologische paprika’s. Hier zitten geen bestrijdingsmiddelen op die gevaarlijk zijn voor jouw hamster. Heb je geen biologische paprika’s? Was het dan zeer goed voordat je dit aan je huisdier geeft.

Lees ook:  Waarom is een hamster verboden in Australië?

Groene, gele, oranje of rode paprika?

Alle kleuren paprika’s mag je aan je hamster voeren. Houd echter wel in je achterhoofd dat de rode paprika’s doorgaans de meeste voedingsstoffen bevatten. Wil je dat jouw snack niet alleen lekker, maar ook gezond is? Kies dan voor de rode paprika.

Hoeveel paprika aan de hamster voeren?

Hamsters zijn kleine dieren, die al snel te veel eten en daardoor last krijgen van overgewicht. Geef daarom niet meer dan een klein stukje, om de drie á vier dagen. Wil je er echt een feestmaal van maken? Meng het dan met een paar andere lekkere dingen, zoals wortel of appel.

Mag een hamster de pitten van een paprika eten?

Het kan geen kwaad als je hamster de pitjes van de paprika binnenkrijgt. Ook de witte delen van de paprika kun je gewoon aan je hamster voeren. Eventueel mag een hamster ook gedroogde paprika. Deze kun je zelf drogen of gedroogd kopen.

Mag het steeltje?

De groene gedeelten (het steeltje) van de paprika mag een hamster niet eten. Om te voorkomen dat een hamster gevaarlijke bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt, moet je de paprika goed wassen voor je deze geeft. Je kunt in plaats daarvan ook biologische paprika’s gebruiken.

Houd je knaagdier altijd in de gaten

Houd altijd in de gaten hoe jouw hamster op paprika reageert. Het is goed mogelijk dat jouw hamster het minder lekker vindt – smaken verschillen nou eenmaal. In een zeldzaam geval kan je hamster er zelfs allergisch voor zijn. Let daarom ook goed op de ontlasting en het gedrag. Doe dit sowieso altijd wanneer je nieuw eten introduceert.

Lees ook:  Mag een hamster aardappel eten? Goede snack of juist gevaarlijke voeding?

Het zou ook kunnen dat je hamster de paprika alleen maar bewaart om op een later moment te eten. Let in dat geval goed op dat het niet gaat rotten. Dit is namelijk allesbehalve goed voor je hamster.

Nog meer voedingstips?


Wil jij jouw hamster het beste geven? Bekijk dan onze complete voedingsgids, zodat je precies weet wat jouw hamster wel en niet mag eten.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl