Mag een kip ananas eten? En hoe zit het met de schil?

kip ananas

Kippen houden van eten. Je zult ze in jouw tuin of op je erf veel zien scharrelen, op zoek naar iets te eten. Het is daarom ook slim om je kippen behalve kippenvoer ook wat andere lekkernijen te voeren. Hoe zit het met ananas? Mag een kip ananas eten? En hoe zit het met de schil?

Informatie over kippen

Bij kippen denk je al snel aan een boerderij, maar ook in je tuin is het vaak goed te doen om kippen te houden. Kippen brengen gezelligheid. Erbij opgeteld leggen ze eieren, wat voor veel mensen een reden is om kippen te willen hebben. En bij het houden van kippen hoort natuurlijk een goede verzorging. Kies voor kippenvoer, zodat jouw kippen alles krijgen wat ze nodig hebben en geef daarnaast lekkere tussendoortjes, zodat ze daadwerkelijk kunnen scharrelen. Zo’n snack tussendoor is bijvoorbeeld ananas.

Lees ook; 7 vragen voor als je kippen in je tuin wilt

Mag een kip ananas eten?

Kippen mogen ananas eten. Dit fruit zal waarschijnlijk goed in de smaak vallen bij ze. En dankzij de vele antioxidanten en vitamines die in ananas zitten, draagt de vrucht bij aan een gezond voedingspatroon voor kippen. Het is een heerlijke lekkernij om op zomerse dagen te geven. Let wel goed op: geef nooit te veel ananas en pas op met de schil.

Lees ook:  Alle kippenrassen op een rij - meer dan 200

Het gevaar van de schil

Mensen kunnen de schil van een ananas niet goed eten en dat geldt ook voor kippen. De schil is hard en moeilijk te verteren. Daarnaast kunnen de scherpe delen voor interne beschadigingen zorgen. Pas hier dus mee op. Snijd de schil er netjes af, voordat je de ananas aan je kippen voert.

Te veel ananas

Wanneer je kippen te veel ananas eten, is het goed mogelijk dat ze problemen krijgen met hun ontlasting. Er zit in ananas best veel vocht en fruitsuiker, dus dit kan verkeerd vallen. Geef je kippen nooit te veel.

Mogen kippen gedroogde ananas?

Gedroogde ananas bevat vaak nog extra suikers. Het is daarom beter om dit niet aan je kip te voeren. Wil je het toch geven? Controleer de ingrediënten dan altijd zorgvuldig.

Mogen kippen ananas in blik eten?

De siroop bij ananas in blik bevat meestal extra suikers om het langer goed te houden. Dit is niet goed voor je kip en kan zorgen voor overgewicht en hartproblemen. Het beste is om voor verse ananas te kiezen. Eventueel bevroren ananas is ook nog mogelijk, maar blijf weg bij de ananas in blik.

Gezond eten

Geef je kip niet alleen ananas, maar wissel ook af met andere lekkernijen. Wat dacht je bijvoorbeeld van watermeloen in de zomer?

Meer voedingstips voor je kip? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor kippen

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl