Mag een kip perzik eten?

kip perzik

Kippen eten bijna alles wat ze tegenkomen. Je wilt echter wel dat ze vooral dat eten wat goed voor ze is. Hoe zit dat met perzik? Mag een kip perzik eten en is het veilig voor ze om te eten?

Over kippen

Kippen zijn hele sociale dieren en worden vooral in groepen gehouden. Er zijn veel verschillende kippenrassen. De ene legt bijvoorbeeld meer eieren dan de ander. Je hebt wel veel ruimte nodig om kippen te kunnen houden en de verzorging kost veel tijd.

Lees ook: Deze 7 vragen zijn belangrijk als je kippen in je tuin wil hebben

Mag een kip perzik eten?

Een kip mag zeker perzik eten. Fruit is goed voor kippen, maar wel met mate. Er zit namelijk ook veel suiker in perziken. Dankzij de zoete smaak zullen je kippen de perzik zeker waarderen. Let er altijd op dat je geen hele perziken voert aan je kippen. Snijd ze in hapklare stukjes.

Mag een kip perzikpit eten?

Een perzikpit is giftig en kan zelfs dodelijk zijn voor je kippen. Zorg er dus voor dat ze nooit perzikpitten eten. Haal bij voorkeur altijd de perzikpit uit de perziken voordat je ze aan je kippen voert.

Pas op voor schimmel

Niet alleen de perzikpit is gevaarlijk, ook schimmel kan gevaarlijk zijn. Geef je kippen daarom nooit perzik die al wat ouder en wat beschimmeld is. Wees daarnaast altijd alert, Kippen scharrelen en het is dus goed mogelijk dat ze niet meteen de perzik eten, maar hem even laten liggen. Houd het fruit dat blijft liggen in de gaten. Als je er schimmel op ziet is het misschien slimmer om het weg te halen van je erf.

Lees ook:  Wat mag een kip eten? Een complete voedingsgids

Mag gedroogde perzik?

Gedroogde perzik bevat vaak extra toegevoegde suikers. Je kunt daarom beter geen gedroogde perzik geven aan jouw kippen.

Hoe zit het met bevroren perziken?

Bevroren perzik kan wel aan kippen gevoerd worden, maar vers is altijd beter. Als je toch bevroren perzik kiest, zorg er dan voor dat je het vooraf ontdooit. Tijdens hele zomerse dagen kunnen deels bevroren perziken lekker zijn voor je kip. Zolang ze dus maar niet helemaal bevroren zijn.

Meer eten voor kippen

Benieuwd wat een kip allemaal wel en niet mag eten? In ons artikel Wat mag een kip eten? Een complete voedingsgids vind je een zeer uitgebreide lijst, zodat je precies weet wat een kip wel en niet mag eten.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl