11 groene papegaaien (inclusief foto’s)

groene papegaai

Er zijn veel prachtige papegaaien. De meeste zijn heel kleurrijk. Zo zie je bijvoorbeeld veel groene papegaaien. Welke zijn er allemaal? We geven je een lijst!

Over de papegaai

Er zijn ontzettend veel soorten papegaaien. Van hele grote tot zeer kleine. Dit diertje is zeer intelligent en kan veel leren. De meeste papegaaien kunnen erg oud worden. Sommigen worden zelfs zeker tachtig jaar. Een ander leuk ding aan papegaaien is dat ze kunnen leren praten. Heb je een papegaai in huis? Dan hoef je je nooit te vervelen.

Lees ook: Alle soorten papegaaien op alfabetische volgorde – meer dan 400

Waarom is een papegaai groen?

Een groene kleur voor een papegaai is in de jungle vooral een goede schutkleur. Papegaaien zijn prooidieren en hebben dus veel vijanden in de natuur. Met een groene kleur vallen ze veel minder op.

Bijzondere groene papegaaien

Overweeg jij een groene papegaai als huisdier te nemen? Ontdek dan welke er zoal zijn!

1. Amazone papegaai

Eén van de bekendste papegaaien die groen van kleur is, is de Amazone papegaai. Er zijn verschillende variaties, waarbij ze bijvoorbeeld ook wat blauw, geen of oranje in zich hebben. Van oorsprong komt deze soort uit het Amazonegebied. Deze papegaaien zijn sociaal, praatgraag en ontzettend leuk.

Lees ook: Blauwvoorhoofdamazone complete verzorgingsgids

Lees ook:  7 nadelen van een papegaai als huisdier
amazone papegaai

2. Monniksparkiet

Deze parkiet is ook wel bekend als de Muisparkiet, de Torresparkiet of de Quacker papegaai. Deze vogel komt van nature uit Argentiëne, maar je kunt hem ook in het wild zien in bijvoorbeeld Spanje en Italië. Als huisdier is deze vogel ook te houden. Het is een zeer actieve vogel, die veel aandacht nodig heeft.

monniksparkiet

3. Halsbandparkiet

De Halsbandparkiet kan verschillende kleuren hebben, maar de groene variant zie je wel het meeste. Er zijn ook blauwe en gele soorten. Van oorsprong komt deze vogel uit Zuid-Afrika en delen van Azië. Deze vogel leeft ook in het wild in Amsterdam. Dit is een parkiet die zich gemakkelijk aan jou verbindt en die zelfs wat kan leren praten. Wel zijn het echte deugnieten en herriemakers, vergeet dat dus niet!

halsbandparkiet

4. Kakariki

Van de Kakariki zijn verschillende kleurvarianten beschikbaar, waaronder ook de groene. De Kakariki komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland en is het qua populariteit flink aan het winnen. Het is een zeer actieve vogel, die veel speeltjes nodig heeft als je hem in huis haalt.

Lees ook: Kakariki als huisdier – karakter, leeftijd en verzorging

kakariki

5. Grasparkiet

Je verwacht het misschien niet, maar de grasparkiet valt ook onder de papegaai-achtigen. De grasparkiet is een vogel die eenvoudig te houden is. Als je er twee of meer hebt, weten ze zichzelf vaak wel te vermaken. Grasparkieten kunnen allerlei kleuren hebben en je ziet de groene variant nog best wel regelmatig.

grasparkiet

6. Edelpapegaai

De Edelpapegaai is een bijzondere vogel, omdat het verschil tussen een mannetje en vrouwtje zo goed te zien is. Het vrouwtje is knalrood, en het mannetje heeft een prachtige, groene kleur. Wil je een groene papegaai, dan is een Edelpapegaai een goede keuze. Mits je voor het mannetje kiest, natuurlijk.

Lees ook:  Douchen met een papegaai - hoe doe je dat?

Lees ook: Edelpapegaai (Eclectus): karakter, leeftijd en verzorging

edelpapegaai

7. Agapornis

De Agapornis, ook wel de dwergpapegaai, is een kleiner vogeltje dat lekker actief is en veel geluid maakt. Hij bestaat in verschillende kleuren, maar velen van hen hebben toch wel echt een groene kleur als basis. Je zou meerdere dwergpapegaaien kunnen houden bij elkaar.

agapornis

8. Pyrrhura

De Pyrrhura bestaat in verschillende kleurcombinaties, waarvan de meeste groentinten in zich hebben. De Pyrruhura is een relatief rustige papegaai, die goed in een voilere met andere pyrrhura’s worden gehouden. Je kunt ze leren praten en ze zijn redelijk eenvoudig tam te krijgen.

Pyrrhura

9. Catharina Parkiet

De Catharina parkiet komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het is een vriendelijke vogel die gemakkelijk tam kan worden gemaakt. Deze parkiet is zeer actief en klimt en klautert graag. Veel speeltjes zijn dan ook belangrijk. Ze kunnen goed worden gehouden met andere tropische vogels.

10. Bergparkiet

De Bergparkiet komt oorspronkelijk uit Australië. Hij wordt ook wel Regentparkiet genoemd. Dit is een prachtige mooie parkiet met een rode snavel. Het is een sterke, actieve vogel.

11. Roodwangara

De Roodwangara is een minder bekende ara. Deze vogel is grotendeels groen. Het is geen eenvoudige vogel om te houden. Daarnaast is het een zeldzame papegaai, wat het moeilijk maakt om er aan te komen.

roodwangara

Nog meer groene papegaaien

Er zijn nog veel meer groene papegaaien. Dit is slechts een kleine greep Welke groene papegaai heb jij in huis? Wat is je ervaring? Deel deze in de reacties. We horen het graag van je!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl