Mag een kip appel eten? Gezond fruit voor kippen?

kip appel

Kippen scharrelen en zoeken graag naar hun eten. Het is goed voor ze om lekker veel afwisseling te geven. Maar je mag niet zomaar alles aan je kip geven. Sommige dingen zijn gevaarlijk of zelfs giftig. Hoe zit dit met appels? Mag een kip appels eten? En mogen kippen appelpitjes eten?

Over kippen

Kippen zijn geweldig om te houden wanneer je er de ruimte voor hebt. Het zijn ontzettend leuke dieren, met ieder een eigen persoonlijkheid en ze kunnen je dag echt veel brengen. Er zijn allerlei soorten kippen. De ene ziet er prachtig uit, terwijl een ander er juist bekend om staat veel eieren te leggen. Qua voeding hebben kippen speciaal kippenvoer nodig. Dit dient als basis en daarnaast kun je allerlei extra’s geven aan je kip. Afwisseling in de voeding is belangrijk, omdat je kippen dit heel erg waarderen. Daarnaast krijgen ze zo genoeg verschillende voedingsstoffen binnen.

Mag een kip appel eten?

Kippen mogen bijna al het fruit wel eten. Ook appel kan veilig worden gegeten. Appel zit namelijk bomvol vitamines en mineralen die goed zijn voor jouw kip. De kans is heel groot dat jouw kippen dol zijn op de appel die je aan ze geeft. Let alleen wel op dat je kippen niet te veel fruit krijgen. In fruit zit namelijk suiker. Suiker is dikmakend en kan voor problemen zorgen met het hart van jouw kip.

Lees ook:  Leghorn: kip die veel eieren legt

Mag een kip een klokhuis eten?

We eten de appels, maar niet het klokhuis. Het zou natuurlijk wel handig kunnen zijn om je klokhuis aan de kippen te voeren. Toch moet je hier wat mee oppassen. Jouw speeksel kan wat bacterieën bevatten waar je kippen verkeerd op kunnen reageren. Als je dus de appel uit je hand eet en niet snijdt, kan dit al gevaarlijk zijn. Daarnaast zijn appelpitjes niet de beste om aan kippen te voeren. Appelpitjes kunnen giftig zijn. Al is dat vooral het geval als je kip er echt veel te veel van eet.

Moet je appels schillen?

Het is niet nodig om de appel te schillen voordat je dit aan je kip voert. De schil bevat namelijk juist goede mineralen en vitamines. Als je de appel niet schilt, is het wel belangrijk dat je hem goed wast.

Mogen kippen appelmoes eten?

Appelmoest kun je beter niet aan je kip geven. Appelmoes uit de supermarkt bevat veel suiker. Daarnaast is appelmoes erg plakkerig, waardoor kippen het moeilijk weg kunnen krijgen. Verse appel is altijd beter.

Hoe veel appel mag een kip eten?

Je kunt je kippen ongeveer een kwart van een appel geven. Dit mag hij eens in de drie/vier dagen. Combineer de appel met andere soorten groente en fruit. Denk aan aardbei of paprika. Zo houd je het leuk voor je kip.

Wil je mee voedingstips voor je kippen? Bekijk dan onze complete voedingsgids voor kippen.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl