13 populairste Golden Retriever kruisingen

Golden Retriever kruising

De Golden Retriever is een fantastische hond om te hebben. Het is een echte familiehond en een vriend van velen. Maar wat zijn nou leuke, populaire Golden Retriever kruisingen? We geven je 13 mixen die interessant zijn.

Over de Golden Retriever

Bij de Golden Retriever denken we aan een intelligente, lieve en gezinsvriendelijke hond. De Golden Retriever is niet voor niets zo’n populaire rashond. De Golden Retriever is een intelligente hond, dus mentale uitdaging is nodig. Ook is het een zeer sociale hond. De hond heeft een vrij dikke vacht en moet veel worden geborsteld. Veel mensen willen graag een Golden Retriever pup, maar laten zich tegenhouden door de hoge prijs.

Golden Retriever kruisingen

Misschien wil je graag een hond die kenmerken heeft van de Golden Retriever, maar zit je niet op een dure rashond of zelfs op een puppy te wachten. Een kruising heeft genen van beide ouders. Zo zie je dus eigenschappen en kenmerken van beide rassen. Het zorgt voor hele unieke honden. In veel asielen kun je interessante Golden Retriever kruisingen vinden die graag een nieuw leven krijgen.

Let op: bij een kruising weet je nooit precies wat je kunt verwachten. Je weet nooit helemaal precies hoe de hond er uit komt te zien.

1. Goldendoodle

Mix tussen: Golden Retriever en Poedel

De Goldendoodle is waarschijnlijk de bekendste kruising van een Golden Retriever. Poedel kruisingen zijn de laatste jaren behoorlijk in opmars, omdat deze honden vaak zeer geschikt zijn voor mensen met een hondenallergie. Deze honden verharen namelijk amper.

Wanneer je een Goldendoodle hebt, heb je een lieve, zachtaardige hond met een pluizige vacht. Er zijn verschillende kleuren Goldendoodles en ook het type vacht kan erg verschillend zijn.

goldendoodle

2. Goldador

Mix tussen: Golden Retriever en Labrador Retriever

De Golden Retriever en de Labrador Retriever worden vaak met elkaar vergeken en dat is niet gek: het zijn allebei echte familiehonden en lieve honden. Heb je een kruising tussen een Golden Retriever en een Labrador, dan weet je vrijwel zeker dat je een leuke, sociale en intelligente hond hebt. Houd er wel rekening mee dat deze kruising veel beweging nodig heeft.

Lees ook:  15 dingen over de Golden Retriever die je nog niet wist

Lees meer over de Goldador in ons artikel: Goldador – kruising tussen Golden Retriever en Labrador

3. Golden Collie

Mix tussen: Golden Retriever en Border Collie

Zowel de Golden Retriever als de Border Collie zijn intelligente honden die veel beweging nodig hebben. Wanneer je dus een kruising hebt tussen deze twee rashonden, dan weet je zeker dat je een hond hebt die gemakkelijk en snel leert. Het uiterlijk van deze hond is bijzonder. Het is bijvoorbeeld goed mogelijk dat je een hond hebt met blauwe ogen of twee verschillende kleuren ogen.

4. Golden Chi

Mix tussen: Golden Retriever en Chihuahua

De Golden Chi begint steeds populairder te worden. De kruising tussen een Golden Retriever en Chihuahu is er eentje die je misschien niet direct verwacht, maar die wel voor ontzettend leuke honden zorgt. Houd rekening met een relatief kleine hond, die wel heel gehoorzaam en sociaal is. Veel kleine honden zijn wat fel, en dat maakt deze combinatie juist zo bijzonder.

5. Golden Shepherd of Golden herder

Mix tussen: Golden Retriever en Duitse herder

De kruising tussen een Golden Retriever en een Duitse herder (ook wel German Shepherd) is er eentje die je een hond geeft die graag wil werken. Het formaat van deze hond is waarschijnlijk vergelijkbaar met dat van een Duitse Herder. Ook zal de hond erg veel energie hebben, snel willen leren en sociaal zijn. Eventueel is hij ook in te zetten als waakhond.

Let wel op: zowel de Golden Retriever als de Duitse herder hebben een dubbele vacht, waardoor je rekening moet houden met een hond die veel verhaart en veel vachtverzorging nodig heeft.

golden herder

6. Golden Mountain

Mix tussen: Golden Retriever en Berner Sennen hond

Wil je een grotere hond, die wel heel sociaal en makkelijk te trainen is? Dan is een kruising tussen een Golden Retriever en een Berner Sennen hond een hele leuke. Je krijgt waarschijnlijk een zeer kleurrijke hond als het gaat om de vacht.

Lees ook:  Golden Retriever pup kopen? 80+ fokkers in Nederland

Let wel goed op: er is een vrij grote kans dat deze hond een vorm van kanker ontwikkelt. Dit is bij de Benner Senner de nummer 1 doodsoorzaak en ook bij Golden Retrievers is dit een veelvoorkomend probleem.

7. Golden Husky

Mix tussen: Golden Retriever en Siberische Husky

De kruising tussen de Golden Retriever en de Husky is een prachtige hond met een lief en zacht karakter. Het zal een intelligente hond zijn die veel beweging nodig hebt. Houd rekening met prachtige blauwe ogen, aangezien deze heel typerend zijn voor Husky’s. Vachtverzorging zal wel heel belangrijk zijn bij deze hond.

8. Golden Aussie


Mix tussen: Golden Retriever en Australian Shepherd

Deze kruising wordt ook wel de Australian Retriever genoemd. Het is een kruising tussen de Golden Retriever en de Australian Shepherd. Deze hond kan allerlei kleuren als vacht hebben. Ook is het een intelligente hond met lekker veel energie. Dit is een geweldige combinatie.

Lees ook: de 7 mooiste Australian Sheperd kruisingen voor meer bijzondere Aussie kruisingen

9. Beagolden

Mix tussen: Golden Retriever en Beagle

Zoek je een kleinere hond die goed kan omgaan met kinderen? Dan is de Beagolden een goede keuze. Dit is een kruising tussen een Golden Retriever en een Beagle wordt ook wel Beago genoemd Dit is een lieve en tegelijkertijd ook zeer eigenwijze hond. Hij kan wat snel afgeleid zijn, dus goede training is belangrijk bij deze hond.

10. Golden Dox

Mix tussen: Golden Retriever en Teckel

Teckels zijn vanwege hun langere lijf een bijzondere hond om te zien. Moet je eens nagaan hoe dat is wanneer je een kruising hebt tussen een Golden Retriever en een Teckel. Je krijgt de mooie Retriever, maar dan in een kleiner formaat dat typerend is voor de Teckel. Deze honden hebben veel beweging nodig en zijn lekker intelligent, maar een tikkeltje eigenwijs.

11. Goldmation

Mix tussen; Golden Retriever en Dalmatiër

Lees ook:  Goldador – kruising tussen Golden Retriever en Labrador

De kruising tussen een Golden Retriever en Dalmatiër is heel mooi. Je ziet de bekende stippen van de Dalmatiër, in de kleuren van een Golden Retriever. Het kan een goede waakhond zijn die opkomt voor het gezin. Een echte trouwe kameraad. Goede opvoeding is bij deze kruising wel heel belangrijk.

12. Box Retriever

Mix tussen: Golden Retriever en Boxer

De Box Retriever begint steeds populairder te worden en wordt ook steeds vaker een designhond genoemd. Het is een wat grote hond, die zowel koppig als vriendelijk kan zijn. Het is waarschijnlijk niet de makkelijkste hond, waardoor goede opvoeding belangrijk is. Zorg dat deze hond genoeg beweging krijgt, zodat hij het gelukkigste is.

13. Golden Retriever Cocker

Mix tussen: Golden Retriever en Cocker Spaniel

Bij deze kruising weet je zeker dat je een loyale en sociale hond hebt. Beide ouders zijn dit namelijk ook. Ook is het een hond die lekker veel beweging nodig heeft en die het leuk vindt om echt deel uit te maken van een gezin. Deze hond kan verschillende kleuren hebben, omdat de Cocker Spaniel in meerdere kleuren voorkomt.

Lees ook: Golden Retriever cocker: kruising tussen Golden Retriever en Cocker Spaniel

Golden Retriever Cocker

Nog meer kruisingen

Het leuke aan kruisingen is dat er veel mogelijk is en dat je nooit precies weet wat er voor een puppy’s uit zullen komen. De kleuren kunnen bijvoorbeeld echt heel verschillend zijn. Soms ontstaat er per ongeluk een nestje pups dat er ontzettend leuk uitziet en een fantastisch karakter heeft. Zorg dat je openstaat voor een hond die net wat anders is dan een gemiddelde rashond en je vindt vanzelf een prachtig dier.

Waar koop je een Golden Retriever kruising?

Kruisingen zijn te koop bij mensen die toevallig een nestje hebben. Zij kunnen dit bijvoorbeeld aanbieden via Marktplaats. Oplettendheid via Marktplaats is wel aan te raden. Er zitten oplichters tussen of mensen die aan broodfok doen. Ook in een lokaal asiel of opvangcentrum kun je geweldige Golden Retriever kruisingen vinden.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl