De 7 mooiste Australian Shepherd kruisingen

australian shepherd kruising

De Australian Shepherd is een ras dat steeds populairder wordt. Niet gek: het is een heel tof ras, met geweldige eigenschappen. En daarom zijn de Australian Shepherd kruisingen ook zeer de moeite waard. Je hebt dan een unieke hond. We geven je de 7 mooiste Australian Shepherd kruisingen.

Over de Australian Shepherd

De Australian Shepherd, ook wel bekend als de Aussie of de Australische herder, is een intelligente hond. Een echte werkhond, die veel beweging nodig heeft. Opvallend aan de Australian Shepherd is zijn prachtige vacht, die in allerlei kleuren voor kan komen. Hij heeft ook vaak verschillende kleuren ogen.

Wist je dat we nog veel meer informatieve artikelen over de Australian Shepherd hebben? Bekijk het overzicht om alles te weten te komen over dit prachtige ras.

Aussie kruisingen

Een Aussie is leuk en een kruising is volgens velen misschien zelfs nog wel leuker! Kruisingen zijn vaak gezonder dan rashonden. Daarnaast hebben ze vaak een unieke uitstraling: het beste van twee werelden. Je hebt er echt een unieke hond mee. Een ander voordeel is dat veel kruisingen goedkoper zijn dan de rashond zelf. Zo’n vuilnisbakkenras is dus voor veel mensen de ideale keuze. De meeste Australian Shepherd kruisingen hebben een bijnaam en die zullen we hier dan ook noemen.

Hoe de puppy’s er van een Aussie kruising uit komen te zien, weet je nooit helemaal zeker en dat maakt het juist zo leuk.

Lees ook:  Hoe is het karakter van een Australian Shepherd?

1. Border Aussie

Mix tussen: Australian Shepherd en Border Collie

Zowel de Australian Shepherd als de Border Collie zijn hele intelligente en actieve honden. Beiden werkhonden en enthousiast. Ze doen graag iets voor hun baasjes. Wanneer je een kruising hebt tussen deze twee honden, weet je nooit precies welke kleuren de vacht heeft en ben je er vrijwel zeker van dat het lekker bont zal zijn. Deze hond gaat graag met je op pad en willen echt deel uitmaken van de familie.

Lees ook: wat is het verschil tussen een Australian Shepherd en een Border Collie?

2. Augi

Mix tussen: Australian Shepherd en Welsh Corgi Pembroke

De kruising tussen een Australian Shepherd en een Welsh Corgi Pembroke is er eentje die ieders hart zat stelen. De Augi houdt van spelen, is heel vriendelijk en lekker actief. Deze honden kunnen ook heel eigenwijs zijn en ze zien er hartstikke leuk uit. Ideaal voor mensen die de Aussie zelf wat te groot vinden, want de kans is aanwezig dat ze het formaat van de Corgi hebben.

3. Aussiedoodle

Mix tussen: Australian Shepherd en Poedel

De Aussiedoodle staat ook wel bekend als de Aussiepoodle. Dit is een kruising tussen een Australian Shepherd en een poedel. Kruisingen met poedels worden vaak als designerhond bestempeld. Dit is waarschijnlijk de bekendste kruising van de Australian Shepherd, omdat het echt een familiehond is.

4. Aussiedor

Mix tussen: Australian Shepherd en Labrador

Lees ook:  Kan een Australian Shepherd goed tegen warmte?

Zowel de Australian Shepherd als de Labrador zijn hele leuke, vriendelijke honden. De combinatie ervan is dan ook eentje waarvan je weet dat je een leuke hond in huis hebt. Het zijn gezelschapshonden, die zich lang als een puppy blijven gedragen en die heel vriendelijk zijn.

5. Ausky

Mix tussen: Australian Shepherd en Siberische Husky

De Ausky is een hond die erg vocaal is en daarnaast een prachtig gekleurde vacht heeft. Deze hond kan wat eigenwijs zijn, maar is tegelijkertijd dol op zijn gezin. Bedenk wel goed dat zowel de Australian Shepherd als de Siberische Husky veel beweging nodig heeft.

6. Aussiepom

Mix tussen: Australian Shepherd en Pomeriaan

De Pomeriaan, ook wel de Keeshond, is een schattig, klein hondje met een eigenwijs karakter. De Australian Shepherd is een stuk groter. Daardoor lijkt de combinatie misschien wat vreemd. Toch zijn de puppy’s die uit deze kruising ontstaan ontzettend leuk. Wie kan er nou geen nee zeggen tegen dit ras?

7. Australian Retriever

Mix tussen Australian Shepherd en Golden Retriever

De Australian Retriever wordt ook wel de Golden Aussie genoemd. Deze hond heeft het beste van twee hele gezellige huisdieren. De Golden Retriever wordt vaak gezien als een van de vriendelijkste honden die er is. Combineer dat met het energieke karakter van de Australian Shepherd en je hebt een geweldige hond die veel voor je wil doen.

Lees ook:  21 betrouwbare Australian Shepherd fokkers voor een lieve pup

Bekijk nog meer Golden Retriever kruisingen

Nog veel meer…

Er zijn natuurlijk nog talloze andere kruisingen te bedenken en deze zijn ongetwijfeld ook prachtig. Mis jij nog een Aussie kruising in deze lijst? Laat het dan vooral weten.

Waar koop je deze kruisingen?

Soms ontstaan er per ongeluk nestjes tussen twee verschillende honden en kun je op deze manier de puppy’s kopen. Ook in het asiel vind je veel verschillende kruisingen tussen een Australian Shepherd en een andere rashond. Deze honden verdienen een nieuwe kans, dus het kan zeker helpen om eens bij je lokale asiel of opvangcentrum te gaan kijken. Wie weet vind je daar wel je nieuwe beste vriend.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl