20 leukste Poedel kruisingen – Doodle honden (inclusief foto’s)

poedel kruising

De poedel is ene sociale en lieve hond, die gemakkelijk te trainen is. Kruisingen van de poedel zijn ontzettend populair, vooral omdat mensen met een hondenallergie meestal geen last hebben van deze Doodle honden. Welke poedel kruisingen zijn er?

Over de poedel

De poedel is een hond die je in vier varianten hebt:

  • Koningspoedel
  • Middenslag poedel
  • Miniatuur poedel
  • Toy poedel

Het verschil tussen deze vier soorten heeft vooral te maken met de grootte van de hond. Dit is een speelse, leergierige en sociale hond. Erg opvallend is de krullende vacht van de poedel. Zijn vacht is hypoallergeen, waardoor mensen met een hondenallergie meestal wel in de buurt van een poedel kan komen.

Poedel kruisingen

Een poedel kruising wordt ook vaak aangeduid met Doodle. Deze kruisingen zijn ontzettend populair, voornamelijk omdat mensen met een hondenallergie er zonder problemen bij in de buurt kan komen. Er zijn ontzettend veel doodlehonden.

Je kunt bij een kruising nooit precies zeggen hoe de hond er uit komt te zien. Het ligt er vooral aan hoeveel eigenschappen de pup van de moeder en hoeveel eigenschappen hij van de vader heeft gekregen.

Welke kruising vind jij het leukste? Heb je ervaring met bepaalde kruisingen? We horen het graag van je in de reacties!

1. Labradoodle

Mix tussen: Poedel en Labrador

De Labradoodle is één van de populairste poedel kruisingen. En sterker nog: het is zelfs één van de bekendste kruisingen. De Labradoodle is vooral zo bekend, omdat de vacht goed is voor mensen die een hondenallergie hebben. De Labradoodle is een energieke, gezellige hond die prima in gezinnen functioneert.

Wist je dat… we meerdere artikelen hebben geschreven over de Labradoodle? Bekijk ze!

2. Goldendoodle

Mix tussen: Poedel en Golden Retriever

De Goldendoodle is een populaire kruising. Beide rassen zijn sociaal en makkelijk te trainen. Je weet daardoor dus dat je een leuke hond zult hebben met deze kruising. De vacht is gemakkelijk te verzorgen en het zal een hond zijn die je veel liefde brengt.

3. Cavapoo

Mix tussen: Poedel en Cavelier King Charles Spaniel

Deze kruising is er eentje die steeds populairder wordt. Met deze kruising heb je een relatief kleine hond, die waarschijnlijk een ontzettend lieve kop heeft. Het zal sowieso een lieve hond zijn, die gemakkelijk te trainen is. Let wel op: de kans is vrij groot dat de Cavapoo veel aandacht vraagt en moeilijk alleen kan zijn. Maar met de juiste training kun je hier gemakkelijk een weg in vinden.

4. Pomapoo

Mix tussen: Poedel en Pomeriaan

De Pomeriaan, ook wel de Dwergkeeshond, is een hond die steeds populairder wordt. Maar het kan moeilijk zijn een goede fokker te vinden. Een andere optie is om te gaan voor de Pomapoo. Je hebt dan een hartstikke leuke, schattige hond. Het zal waarschijnlijk ook een hele pluizige hond zijn. Let wel op: de kans is aanwezig dat de Pomapoo er moeite mee heeft om alleen te zijn. Train dit daarom goed.

Lees ook: 11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

5. Schnoodle

Mix tussen: Poedel en Schnauzer

Dit is een kruising die niet heel eenvoudig is om te fokken. Er gaan namelijk meerdere generaties door om echt een goede hond te krijgen. Maar wanneer het is gelukt, heb je een hond met een prachtige, donzige zacht. Deze hond kan wat jachtinstincten hebben en beschermend zijn naar zijn baasje toe.

6. Yorkipoo

Mix tussen: Poedel en Yorkshire Terrier

Zowel de Yorkshire Terrier als de Poedel zijn hartstikke lieve honden en dus weet je bij deze mix zeker dat je een leuke hond in huis haalt. Dit kan een prima gezinshond zijn, maar het is wel belangrijk om de hond goed te socialiseren, zodat hij niet te eenkennig wordt.

7. Aussiedoodle

Mix tussen: Poedel en Australian Shepherd

De kruisingen met poedels worden steeds populairder en ook de Australian Shepherd is een hond die steeds meer bekendheid krijgt. De Australian Shepherd valt vooral op vanwege zijn gekleurde vacht en bijzondere oogkleuren. Of de Aussiedoodle ook zulke mooie ogen heeft, zal altijd even afwachten zijn. Waarschijnlijk heb je wel een hond die lekker energiek en leergierig is.

8. Chipoo

Mix tussen: Poedel en Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld. Meestal zal deze kruising dan ook met de kleinste Poedel soort zijn. De Chipoo zal een hond zijn die echt van zijn eigenaar houdt, maar wel wat eenkennig kan zijn. De juiste socialisatie is dan ook erg belangrijk.

9. Maltipoo

Mix tussen: Poedel en Maltezer

De Maltipoo is een leuke, sociale hond die erg van gezelschap houdt. Deze hond kan goed overweg met kinderen, maar ook met senioren. Je krijgt vooral veel liefde van deze hond. De kans is ook heel groot dat je geen last hebt van deze hond als je een hondenallergie hebt. Hij verhaart namelijk niet zo veel. Zoek jij een lieve, kleine hond? Dan is de Maltipoo zeker een optie.

Meer weten over de Maltipoo? Lees dan: Maltipoo – kruising tussen de Maltezer en Poedel

10. Poogle

Mix tussen: Poedel en Beagle

De Poogle is een combinatie tussen twee leuke honden, die erg van gezelschap houden en het leuk vinden om contact te maken. Lekker aaien en spelen dus. Let er op dat deze hond veel beweging nodig heeft en daarnaast ook mentaal voldoende uitgedaagd moet worden.

11. Cockapoo

Mix tussen: Poedel en Cocker Spaniel

Dit zijn twee sociale hondenrassen in één. Het was één van de eerste Poedel-kruisingen die geliefd werd bij het grote publiek. Deze hond heeft veel beweging nodig en het kan ook goed zijn om met hem lekker trainingen of hondensporten te doen. Zo put je hem niet alleen geestelijk uit, maar ook mentaal.

12. Corgipoo

Mix tussen: Poedel en Corgi

De Corgi staat vooral bekend vanwege zijn korte pootjes en lange lichaam. Het is iets waar veel mensen juist op vallen. Wil je zo’n bijzondere hond? Dan kun je ook kiezen voor de Corgipoo. Dit zal een zeer sociale hond die gemakkelijk te trainen is en ook goed met kinderen om kan gaan. Hij kan wel een beetje last van verlatingsangst hebben.

13. Springerdoodle

Mix tussen: Poedel en Springer Spaniel

Er zijn veel leuke kruisingen tussen de poedel en spaniel soorten. Ook de Springerdoodle is een hartstikke leuke, sociale hond. Deze hond is wel erg energiek en heeft daarom veel beweging nodig. Het is ook belangrijk dat je duidelijk in de opvoeding bent. Dit hoeft niet perse streng te zijn, maar moet vooral dus duidelijkheid bieden. Een goede hondencursus kan je hier eventueel bij helpen.

14. Shih Poo

Mix tussen: Poedel en Shih Tzu

De Shih Poo is een kleine, sociale hond, die goed met gezinnen en en senioren om kunnen gaan. Let wel op: deze hond kan wat moeite hebben met alleen blijven. Ook is het belangrijk om je Shih Poo goed te trainen, zodat hij genoeg gesocialiseerd is.

15. Irish Doodle

Mix tussen: Poedel en Ierse Setter

Wil je een rode hond? Dan is de kans groot dat je dit bij de Irish Doodle lukt. Je zult een intelligente, sociale en lieve hond hebben. Let wel op dat de kans aanwezig is dat deze kruising last van zijn heupen of ellebogen krijgt. Dit is namelijk een gezondheidsprobleem dat bij de Ierse Setter regelmatig voorkomt. Ga dagelijks genoeg lopen met je hond, want de Irish Doodle heeft hier zeker behoefte aan.

16. Doxiepoo

Mix tussen: Poedel en Teckel

De Teckel staat vooral bekend vanwege zijn bouw en korte pootjes. Deze hond lijkt veel op de Teckel, maar zal minder verharen en ook minder vachtverzorging nodig hebben. Beide rassen zijn sociaal en geschikt voor families met kinderen En dat zal voor de Doxiepoo dus ook gelden.

17. Pugapoo

Mix tussen: Poedel en Mopshond

Deze kruising wordt ook wel Puggle genoemd. .De Mopshond zie je vooral in Amerika vaak in kruisingen terugkomen. In Nederland zal deze kruising wat minder eenvoudig te vinden zijn. Heb je toch deze kruising? Dan is het een sociale hond die vooral veel knuffels wilt krijgen. Beweging is wel nodig, maar je hoeft er niet superlang mee te lopen. Let wel op: deze hond zou allergieën kunnen hebben of problemen kunnen krijgen met de ademhaling.

18. Jackapoo

Mix tussen: Poedel en Jack Russell

De Jackapoo is geen hond voor beginners en dat komt vooral omdat de Jack Russell een pittige hond is om op te voeden. Beweging en mentale stimulans is ontzettend belangrijk voor deze hond. Wil je een hond met wat meer pit die niet te groot is? Dan kan de Jackapoo een leuke kruising voor je zijn.

Wil je meer leuke kruisingen met Jack Russells zien? Lees dan: 12 mooiste Jack Russell Terrier Kruisingen (inclusief foto’s)

19. Bordoodle

Mix tussen: Poedel en Border Collie

Zowel de Poedel als de Border Collie zijn erg intelligent. Daarom heb je met een kruising tussen deze hond een intelligente hond die gemakkelijk leert. Een hondensport of cursus doen is dan ook van groot belang. Let er op: als je deze hond niet voldoende uitput, kan hij vervelend gedrag vertonen.

Lees ook: 9 mooiste border Collie kruisingen (inclusief foto’s)

20. Huskydoodle

Mix tussen: Poedel en Husky

Deze kruising wordt ook vaak Huskypoo genoemd. Vind je poolhonden mooi, maar wil je er eentje die niet te veel verhaart? Dan zit je bij de Huskydoodle goed. De kans is groot dat deze hond veel minder verhaart als de Husky of een andere poolhond. Let wel op: deze hond is intelligent en heeft veel beweging nodig. Het is belangrijk om genoeg activiteiten te doen met je hond. Ook moet je een goede leider zijn, zodat je hond begrijpt wat hij aan je heeft en je niet gaat uittesten.

Nog veel meer kruisingen

Er zijn nog veel meer Poedel kruisingen. Eigenlijk is er met elk denkbare ras een kruising mogelijk. Kijk altijd wel goed naar de eigenschappen van beide rassen om een beetje een indruk te krijgen van deze hond.

Waar koop je deze honden?

Kruisingen zijn natuurlijk geen erkende rassen. Daardoor kun je ook niet echt een goede fokker vinden. Je zou eventueel kunnen kijken of er nestjes zijn die per ongeluk ontstaan. Ook in een asiel kun je nog wel eens bijzondere Poedel kruisingen vinden. Hier zitten sowieso erg veel honden die nog een nieuw leven kunnen gebruiken.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl