9 mooiste border Collie kruisingen (inclusief foto’s)

border collie kruising

De Border Collie is het slimste hondenras dat er is. Hij is daarnaast erg energiek. Een geweldige hond dus voor actieve mensen. Wist je dat er ook een hoop kruisingen zijn met een Border Collie die eveneens erg bijzonder zijn? Welke zijn er? En wat zijn de mooiste?

Over de Border Collie

De Border Collie is een zeer intelligente hond die erg veel energie heeft. Deze hond moet echt bezig worden gehouden. Van oorsprong is het een schapenhond en je ziet hem nog steeds wel eens achter de schapen aangaan in bepaalde gebieden. Toch zijn er ook veel mensen die dit ras als huisdier hebben. Dit kan ook prima, zolang je er maar rekening mee houdt dat je deze hond goed moet uitputten, zowel mentaal als fysiek.

Border Collie kruisingen

Uit een kruising ontstaat vaak een bijzondere hond, die soms minstens even leuk is als een rashond. Dit soort nestjes ontstaan meestal per ongeluk, maar het komt ook nog wel eens voor dat twee rassen speciaal zo worden gefokt. Ook Border Collie kruisingen zijn er in overvloed.

Bij een kruising kun je nooit helemaal precies van tevoren zeggen hoe de hond eruit komt te zien en wat zijn karakter wordt. De pup zal namelijk een combinatie worden van beide ouders, maar welke eigenschappen ze precies van welke ouder krijgen, weet je niet.

Welke kruising vindt jij de mooiste? Laat het ons weten in een reactie.

1. Border Aussie

Mix tussen: Border Collie en Australian Shepherd

De Border Collie en de Australian Shepherd lijken erg op veel op elkaar. Het zijn allebei schapenherders die zeer actief en intelligent zijn. Vind je de Border Collie leuk? Dan zal deze kruising ook zeker bij je passen! Let er op dat dit een zeer actieve hond is, die veel beweging nodig heeft. Een hondensport volgen met deze hond is een goed idee.

Lees ook:  Kan een border collie goed alleen zijn?

Lees ook: wat is het verschil tussen een Australian Shepherd en een Border Collie?
Lees ook: De 7 mooiste Australian Shepherd kruisingen

2. Goldencollie

Mix tussen: Border Collie en Golden Retriever

De Golden Retriever is één van de populairste hondenrassen ter wereld. Hij wordt ook vaak een slim blondje genoemd. Het is een sociale, lieve hond. Combineer je deze met de Border Collie? Dan krijg je een leergierige, lieve hond. Let er wel op dat beweging erg belangrijk is.

Lees ook: 13 populairste Golden Retriever kruisingen

3. Borador

Mix tussen: Border Collie en Labrador

De Labrador is een vriendelijke hond, die goed in gezinnen past. Hij bestaat in drie verschillende kleuren. De kruising tussen de Border Collie en de Labrador kan dus ook diverse kleuren hebben.

Lees ook: 14 populaire Labrador kruisingen (inclusief foto’s)

4. Borderbij

Mix tussen: Border Collie en Friese Stabij

De Friese Stabij is een echte Nederlandse hond, die je vooral in Nederland veelvuldig ziet. Het is dan ook niet vreemd dat de kruising tussen de Border Collie en de Friese Stabij ook meer in Nederland voorkomt dan in andere landen. Toch is het kruising die je niet veel ziet en die vooral per toeval ontstaat. Dit zal een hond zijn met veel energie en een goed jachtinsticht. Deze kruising wordt ook wel Friese Collie genoemd.

5. Bordersennen

Mix tussen: Border Collie en Berner Sennen

Lees ook:  Verhaart een Border Collie veel? (+ vachtverzorging tips)

De kans dat de Bordersennen en vrij grote hond is, is aanwezig. Dat komt omdat de Berner Sennen ook groot is. Ook weet je zeker dat je een hond krijgt met een dikke vacht. Let er op dat deze hond veel zal verharen. Als je daar niet goed tegen kunt, is dit niet de geschikte kruising voor jou. Wel zal dit een lieve, sociale en leergierige hond zijn.

6. Bodersky

Mix tussen: Border Collie en Syberische Husky

Als je een echt actieve hond wil hebben, zit je met deze kruising goed. Zowel de Border Collie als de Husky hebben een enorme behoefte aan beweging en rennen. Zorg dat je er regelmatig uitgaat met deze kruising. Je zou ook goed voor een speciale hondensport kunnen kijken.

7. Bordoodle

Mix tussen: Border Collie en Poedel

Wanneer je een kruising hebt met een Poedel, is de kans vrij groot dat je geen allergische reactie hebt op de hond. Ideaal, want de Border Collie zelf zorgt juist wel snel voor allergische reacties. Deze kruising wordt ook vaak de Borderdoodle genoemd. Het is een intelligente hond, die gemakkelijk in de omgang is.

Lees ook: 20 leukste Poedel kruisingen – Doodle honden (inclusief foto’s)

8. Borgie

Mix tussen: Border Collie en Corgi

De Corgi is bekend vanwege zijn korte poten en langere lichaam. Een Border Collie gekruist met een Corgi zorgt ervoor dat je hoogstwaarschijnlijk een kleinere hond krijgt met een langer lichaam, die veel energie heeft en daarnaast zeer intelligent is. Dit zal echt een vriend voor het leven zijn.

9. Border Jack

Mix tussen: Border Collie en Jack Russell

Lees ook:  Border Collie pup kopen? 25 Nederlandse fokkers

De Jack Russell is een kleine, pittige hond, die net als de Border Collie veel energie heeft en dus regelmatig in beweging moet komen. Deze hond is leergierig, maar zeker niet voor beginners. Zorg dat je duidelijk de leider bent en zorg ervoor dat jouw hond bij jou precies weet wat hij nodig heeft.

Lees ook: 20 mooiste Jack Russell Terrier Kruisingen (inclusief foto’s)

Nog meer kruisingen

Er zijn natuurlijk nog veel meer Border Collie kruisingen te vinden. Een kruising is eigenlijk mogelijk met elk denkbare ras. Al zal de ene hond een betere match zijn dan de ander. Kijk daarom altijd goed naar de eigenschappen van beide honden om een betere indruk te krijgen van de kruising die ontstaat.

Waar koop je deze honden?

Omdat een kruising nooit een erkend ras is, is het lastig een fokker te vinden. Je moet het vooral hebben van nestjes die per ongeluk zijn ontstaan en dus vooral geluk hebben dat er een leuke combinatie ontstaat. Je zou in je omgeving in de gaten kunnen houden of er honden gepland staan. Je zou ook heel goed eens contact op kunnen nemen met een asiel. Hier zitten vaak veel honden die een nieuw baasje zoeken en je erg dankbaar zullen zijn als jij hen mee naar huis neemt. Wie weet zit er wel een geschikte Border Collie kruising voor jou tussen!

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl