20 mooiste Jack Russell Terrier Kruisingen (inclusief foto’s)

jack russell kruising

De Jack Russell Terrier is een geweldige hond. Het is een kleine, energieke en pittige hond. Zeer geliefd bij veel mensen. Maar minstens even bijzonder zijn de Jack Russell kruisingen. Welke kruisingen zijn er allemaal?

Over de Jack Russell

De Jack Russell Terrier noemen we ook vaak Jack Russell of Jackie. Het is een energieke hond, die echt een eigen karakter heeft. Wanneer je een hond wil hebben die niet te groot is en wel veel pit heeft, dan is de Jack Russell echt een geschikte hond. Het is een hond die veel beweging nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen.

Lees ook: Jack Russell pup kopen? overzicht betrouwbare fokkers

Jack Russell kruisingen

Bij een Jack Russell kruising is één van de ouderhonden een Jack Russell. De andere hond is dan een andere rashond. Kruisingen zorgen bijzondere honden en het is van tevoren nooit precies te voorspellen hoe de hond er uit komt te zien. Hij kan bijvoorbeeld veel meer van zijn moeder meekrijgen, of juist meer van zijn vader. Je krijgt zo dus een mix van twee mooie rassen.

Let op: kruisingen kunnen de positieve eigenschappen van een hond krijgen, maar ook de negatieve. Is een ouderdier bijvoorbeeld de drager van een erfelijke ziekte, of is een ouderdier gevoelig voor een medisch probleem? Dan kan een pup hier ook last van hebben.

1. Husky Jack

Mix tussen: Jack Russell en Syberische Husky

Als je de Jack Russell en de Syberische Husky ziet, lijken ze niet bepaald op elkaar. De husky is bijvoorbeeld al veel groter. Toch hebben ze ook wel wat gelijkenissen: zo hebben ze allebei erg veel energie. Als je deze twee honden met elkaar kruist heb je waarschijnlijk een kleine hond, die grotendeels op een Husky lijkt. Een bijzondere combinatie, dus!

2. Jug

Mix tussen: Jack Russell Terrier en Mopshond

De Jack Russell en Mopshond zijn allebei kleine honden. De kans is groot dat deze hond de platte neus van de Mopshond krijgt en juist het energieke karakter van de Jack Russell. Let wel op: als je inderdaad een hond hebt met een platte neus, dan kunnen er ademhalingsproblemen ontstaan.

3. Jack-A-Bee

Mix tussen: Jack Russell en Beagle

De Jack-A-Bee is een combinatie van twee geweldige honden: de Jack Russell en de Beagle. Ze kunnen verschillende kleurencombinaties hebben, al zie je wel vaak het patroon in de vacht waar de Beagle zo bekend om staat. En dat dan weer met de kleuren van een Jack Russell. Schattig!

4. Jackshund

Mix tussen: Jack Russell en Teckel

Lees ook:  Kan een Jack Russel goed met kinderen omgaan? Kindvriendelijke hond?

Deze kruising wordt ook vaak een Jackell genoemd. Dit zal hoe dan ook een hond worden die van spelen houdt en die veel energie heeft. De kans is vrij groot dat hij laag op de poten staat en een lang lichaam heeft, zoals we van de Teckel zijn gewend. En ongetwijfeld ga je het energieke karakter van de Jack Russell direct herkennen in deze kruising.

5. Jack Chi

Mix tussen: Jack Russell en Chihuahua

Als je twee kleine honden met elkaar kruist, weet je zeker dat je een kleine hond zult krijgen. De Jack Chi is een lieve hond met veel energie. Let er wel op: deze hond kan er moeite mee hebben om alleen te zijn en kan wat eenkennig zijn. Goede socialisatie en training is dan ook erg belangrijk.

6. Jackapoo

Mix tussen: Jack Russell en Poedel

De Jackapoo is een actieve hond, die veel mentale stimulans nodig heeft. Ook moet je regelmatig met hem lopen. Een voordeel is dat mensen met een hondenallergie waarschijnlijk geen last hebben van deze kruising.

Wil je meer kruisingen met poedels zien? Lees dan: 20 leukste Poedel kruisingen – Doodle honden (inclusief foto’s)

7. Boerenfox

Mix tussen: Jack Russell en Foxterrier

De Boerenfox is een bekende kruising. Dit is een echte boerderijhond die we veel in Nederland zien. Het is een speelse en intelligente hond die goed buiten gehouden kan worden.

Lees ook: Boerenfox pup kopen? Waar vind je leuke puppy’s?

8. Jacakdor

Mix tussen: Jack Russell en Labrador

De Jack Russell en de Labrador lijken helemaal niet op elkaar, dus hierdoor is het een interessante kruising. Dit zal een kleine tot een mediumgrote hond zijn, die verschillende kleurvariaties kan hebben. Ook is het waarschijnlijk een zeer intelligente hond, dus je moet hem mentaal flink uitdagen.

9. Border Jack

Mix tussen: Jack Russell en Border Collie

Zowel de Jack Russell als de Border Collie hebben veel energie. Als je een hond wil hebben die dus echt flink moet bewegen, zit je met deze kruising goed. Ook is de hond waarschijnlijk erg leergierig, maar heeft hij tegelijkertijd wel iets pittigs.

Lees ook: 9 mooiste border Collie kruisingen (inclusief foto’s)

10. Jackweiler

Mix tussen: Jack Russell en Rottweiler

Weer een kruising die je niet meteen verwacht. De Jack Russell en de Rottweiler lijken niet veel op elkaar en het is dan ook een bijzondere combinatie. Dit zal een hond zijn die niet snel bang is en zelfs een goede waakhond kan zijn. Geen hond voor beginners dus, maar met de juiste training een hele leuke hond.

11. Cojack

Mix tussen: Jack Russell en Corgi

Lees ook:  Jack Russell pup kopen? overzicht betrouwbare fokkers

De Cojack is een hele leuke hond, die waarschijnlijk korte pootjes en een lang lichaam heeft. Waarschijnlijk is dit een intelligente hond, die veel beweging nodig heeft en ook graag samen is met zijn eigenaar. Training is wel echt nodig bij deze hond.

12. Golden Jack Retriever

Mix tussen: Jack Russell en Golden Retriever

De Golden Retriever is een echte allemansvriend, terwijl de Jack Russell een stuk pittiger is. Het is bij deze kruising dan ook afwachten wat je precies zal krijgen: de goedheid van de Golden Retriever, of juist meer het energieke karakter van de Jack Russell. De kans is wel heel groot dat deze hond erg van water en zwemmen houdt.

13. Yorkie Jack

Mix tussen: Jack Russell en Yorkshire Terrier

De Yorkshire Terrier is een stuk rustiger en zachtaardiger dan de Jack Russell. Bij een kruising tussen deze twee hondenrassen is de kans dan ook groot dat je een hond vindt die er redelijk uitziet als een Yorkie, met het pittige karakter van de Jack Russell.

14. French Jack

Mix tussen: Jack Russell en Franse Bulldog

Deze hond zal pittig zijn, maar tegelijkertijd ook veel tijd willen doorbrengen met jou als eigenaar. Het is waarschijnlijk een zeer sociale en lieve hond, met een scherper randje. De kans is ook groot dat deze hond een platte neus zal hebben, aangezien dit zeer kenmerkend is voor de Franse Bulldog. Maar: ook een langwerpige snuit is goed mogelijk. Deze kruising wordt ook wel French Bulljack of Frussel genoemd.

15. Jackpit

Mix tussen: Jack Russell en Amerikaanse Pitbull Terrier

Deze hond heeft veel energie en raakt niet snel uitgeput. Ideaal voor mensen die graag een actieve hond zoeken. Ook is hij zeer intelligent, al is het mogelijk dat hij niet altijd even goed luistert. Omdat een Amerikaanse Pitbull Terrier vrijwel alle kleuren kan hebben, kan ook deze kruising in meerdere kleurvarianten voorkomen.

16. Jackie Bichon

Mix tussen: Jack Russell en Bichon Frise

Waar de Jack Russell vol energie zit, is de Bichon Frise juist een wat rustigere hond. De kruising tussen die twee zal dan ook een soort combinatie zijn. Een hond die nieuwsgierig is, veel in beweging komt en tegelijkertijd lekker rustig ergens kan liggen. Ook heeft deze hond veel behoefte aan gezelschap en is hij zeer geschikt voor in een gezin.

17. Jack Tzu

Mix tussen: Jack Russell en Shih Tzu

Lees ook:  Hoeveel beweging heeft een Jack Russell nodig?

De kruising tussen de Jack Russell en de Shih Tzu is best een populaire. Vooral in Amerika zie je deze designhond steeds vaker opduiken. Deze twee kleine honden zorgen voor een bijzondere combinatie van honden. Dit zou een goede waakhond kunnen zijn. Waarschijnlijk heeft deze hond een lange vacht, die veel geborsteld moet worden.

18. Cattle Jack

Mix tussen Jack Russell en Australian Cattle Dog

Wil je een grotere hond die veel energie heeft, intelligent is en tegelijkertijd ook de eigenwijsheid heeft van de Jack Russell? Dan is de Cattle Jack best een goede keuze. De kans is aanwezig dat deze hond wat groter zal zijn dan de Jack Russell. Deze hond functioneert goed als schapenhond en kan goed leren. De kleuren van de vacht kunnen erg divers zijn, omdat de Australian Cattle Dog meerdere kleuren kan hebben.

19. Cavajack

Mix tussen: Jack Russell en Cavalier King Charles Spaniel

Twee kleine honden die een bijzondere combinatie vormen: de Jack Russell en de Cavalier King Charles Spaniel. Dit zorgt voor een aanhankelijke, sociale hond met een eigen willetje. Waarschijnlijk is het een intelligente hond. Let er wel op dat deze hond goed mentaal en fysiek uitgedaagd moet worden, zeker wanneer hij even alleen moet blijven.

20. Jackaranian

Mix tussen: Jack Russell en Pomeriaan

Zowel de Jack Russell Terrier als de Pomeriaan zijn zeer populaire honden. Dit zal geen grote hond worden en waarschijnlijk een hond zijn met een enorm schattig uiterlijk. Let er op dat deze hond wat moeite kan hebben met alleen blijven. Anderzijds is het een heel lieve, sociale hond.

Lees ook: 11 dingen die je nog niet wist over de Pomeriaan

Nog veel meer

De Jack Russell is een zeer populaire hond. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel meer bijzondere kruisingen zijn. Mis jij er eentje in de lijst? Laat het dan weten in de reacties.

Waar koop je deze kruisingen?

Er zijn geen erkende fokkers voor Jack Russell kruisingen te vinden. Ook hebben deze honden geen stamboom. Nestjes van kruisingen ontstaan eerder per toeval. En ook deze hondjes hebben een leuk baasje nodig. Misschien is er iemand in je omgeving die een nest pups heeft waar jij er eentje van kunt kopen. Het helpt ook om te kijken bij een lokaal asiel. Hier zitten veel honden die een nieuw baasje zoeken.

Let op: hoe populairder een bepaalde Jack Russell kruising, hoe groter de kans is dat er broodfokkers zijn. Blijf daarom altijd alert en kritisch wanneer je een nieuwe hond zoekt.

Bekijk de beste Black Friday deals van 2021

black friday huisdieren

 

huisdieradvies.nl